Stripp-tantsu võlu peitub kelmikates puusanõksudes

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stripp-tantsus tuleb heita põrandale ja teha alaosaga voodist tuttavaid liigutusi.
Stripp-tantsus tuleb heita põrandale ja teha alaosaga voodist tuttavaid liigutusi. Foto: Urmas Luik

Stripp-tantsu trenn on lõbus ajaviide, millega õpib nii oma keha sensuaalselt liigutama kui saab mõõdukalt koormustki.

Jõnksutage paremat tuharat, siis vasakut, tehke puusadega kaheksa, hööritage tagumikku ja nõksutage lõpuks puusi ette ja taha. Need lihtsad liigutused näivad olevat stripp-tantsu põhialuseks.

Trennis lahti ei riietuta

Kes tahab aga kõrgemat pilotaaþi, lükaku pärast puusanõkse rind ette ja libistagu käed sujuvalt mööda külgi tuharatele. Edasi tuleb ette kummarduda, käed maha panna ja kõndida käte abil põrandale kõhuli. Seejärel teha põrandal alaosaga paar voodist tuttavat liigutust, lisada üks „liblikas“, tõmmata jalad kõhu alla kokku ja lükata neid korda kolm-neli laiali-kokku ning tõusta siis end võimalikult sensuaalselt liigutades uuesti püsti. Tuleb veel mõni samm ja seejärel hakkab kava otsast peale.

Stripp-tantsu põhireegel on, et trennis jäävad riided selga, tehtagu pärast kodus, töö juures, sõpradega, ööklubis või kus iganes mida tahes.

Trenn on mõõdukalt raske, sobides ilmselt igas vanuses inimestele.

Eelmisel laupäeval Pärnu spordihallis viiendat korda toimunud üritusel „Tantsupalavik“ stripp-tantsu õpetanud Liina Randpere nentis, et kava on tõesti lihtne, ent selle tantsuliigi puhul on väga oluline, et keha oleks pidevas liikumises. Teha tuleks väikseid nõkse, liigutada ülakeha sensuaalselt ja võtta appi käedki.

Treener võtab omaks, et kava on üsna naiselik, ent mehi kohtab ju tantsutrennides üldse harva, stripp-tantsust rääkimata. Selle kinnituseks on „Tantsupalavikul“ täpselt 49 igas eas naist gümnasistidest kuldse keskeani välja, ent meestest olen ma jälle ainus. Saan teada, et olen kolm aastat stripp-aeroobikat ja -tantsu õpetanud Randpere nimetatud trennides kogu Eestis üldse alles neljas meesterahvas.

„Kui mehed käima hakkaks, peaksin ilmselt kava ümber tegema,“ muigab Randpere. „Tuleks mõni liigutus välja võtta ja mõni lisada. Aga olen teinud eritreeninguid ja seal on ikka mehigi käinud, kuigi meestel on reeglina stripp-tantsus väga lõbus.“

Üle mõistuse lõbus trenn

Nii pean isegi tunnistama, et kuigi stripp-tants on siiani kokkupuututud stiilidest üks lihtsamaid, ajab trenn mind tõepoolest kohutavalt naerma.

Ma ei suuda spordihalli aeroobikasaalis peegli ees Randpere juhatuse järgi puusanõkse tehes kuidagi ära imestada, mis vägi pani mind ometi midagi nii naljakat tegema! Aga mine tea, ehk kuluvad stripp-tantsu oskused kunagi ära.

Kuigi Randpere on varem andnud stripp-aeroobika tunde Pärnuski, siis praegu suvepealinnas sellekohast statsionaarset õpet ei toimu.

Särav neiu on väga mitmekülgne treener. Ta alustas hoopis BodyPump’i treenerina, annab ka BodyBalance’it ja tal on isegi lohesurfitreeneri rahvusvaheline tunnistus.

BodyBalance’i painutustega Randpere viienda „Tantsupalaviku“ Pärnu spordihalli põrandal lõpetaski. Veel mahtusid viie tunni sisse hoogne BodyJam ja videoklipitants.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles