Chaplini keskusele anti armuaega selle aasta sügiseni

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana parteimaja Pärnus Esplanaadi tänaval seisab nagu käest kätte käinud vanatüdruk, kellele kavandatakse uut undrukut või siis müüakse hoopis esimesele vastutulijale.
Vana parteimaja Pärnus Esplanaadi tänaval seisab nagu käest kätte käinud vanatüdruk, kellele kavandatakse uut undrukut või siis müüakse hoopis esimesele vastutulijale. Foto: Ardi Truija

Pärnu uue kunsti muuseum saab eeloleval suvel vanas parteimajas Esplanaadi 10 korraldada dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali ja avada iga-aastase näituse “Mees ja naine”, aga seda tänu majaomaniku järjekordsele vastutulekule.

“Eelmise aasta sügisel teatas Esplanaadi 10 uus omanik OÜ Novira E10, et soovib maja müüa, ja pakkus seda 1,3 miljoni euro eest uue kunsti muuseumile ja Pärnu linnavalitsusele,” selgitas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv keerulist olukorda, millesse on sattunud Pärnu üks tuntumaid kaubamärke ühes rahvusvahelise filmifestivali ja näitusega “Mees ja naine”.

“Samuti anti mõista, et kui maja ei osteta, oodatakse käesolevast suvest muuseumilt igakuist üüri 10 000 eurot, peale selle käibemaks,” tunnistas Kõiv. “Soovitud summa käib aga muuseumile üle jõu ja linnaeelarveski pole muuseumile sellise toetuse maksmisega arvestatud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles