Raekojas esineb tavatu Resonabilis

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevasel kontserdil kõlab ansambli Resonabilis esituses Helena Tulve mullu valminud heliteos „North Wind, South Wind”.
Pühapäevasel kontserdil kõlab ansambli Resonabilis esituses Helena Tulve mullu valminud heliteos „North Wind, South Wind”. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pühapäeval, 27. märtsil kell kaks päeval esitab üllatava koosseisuga ansambel Resonabilis Pärnu raekojas Pärnu Ooperi sarjas „Abonement 007” uut eesti muusikat. Ansamblis musitseerivad metsosopran Iris Oja, flötist Tarmo Johannes, kandlemängija Kristi Mühling ja tšellist Aare Tammesalu.

Ansambel Resonabilis on oma tavatu koosseisu tõttu pidanud pidevalt tagant torkima nii heliloojaid kui ennastki, et leida oma repertuaari uut ja värsket ning seda kargena ette kanda.

Ülesandega on toime tuldud: aastatel 2009 ja 2010 tellis ansambel kaks kava uusi teoseid üldpealkirja „rePRESSIOON I ja II” all, 2010. aastal kirjutasid Resonabilise tarvis värskeid helindeid Helena Tulve, Mirjam Tally, Andrus Kallastu ja Tauno Aints.

Pühapäevasel kontserdil kõlab ka Fulbrighti stipendiumiga Eestis kompositsiooni õppiva noore ameerika helilooja Eugene Birmani uus teos.

Pärnu professionaalsete muusikute kontserdisari „Abonement 007” toimub Pärnu linna, Eesti kultuurkapitali ja Pärnu Ooperi koostöös. Tsükli eesmärk on kanda ette Pärnu heliloojate muusikat, anda Pärnu interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu, kaasates nende esitamisele pärnakate kõrval kõrgel tasemel külalismuusikuid ning viia kontserdiprojekte Pärnust välja.

Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

Kontserdisarjaga kaasneb publikukoolitusprogramm Pärnumaa koolide õpilastele, programm näeb ette kontsertide külastamist ja seda tasuta.

Oma koolis või huviringis programmi vedavad õpetajad-õpilased või lapsevanemad saavad tegevuskava kohta lähemat teavet Pärnu Ooperist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles