Häbi, Jüri Jaanson!

, endine poliitvang nr 11904
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hindan kõrgelt meie tippsportlaste, nende hulgas Jüri Jaansoni sportlikke saavutusi. Tean, mis hinnaga need on saavutatud. Kahjuks ei ole hääled, mis aitasid teda parlamenti, saadud ausal teel. Need hääled anti talle kui märtrile, kes meie riigi heaks on teinud tohutu töö ja nüüd peab leppima vaid 2000kroonise invaliidsuspensioniga!

Kust sai Jaanson aga minu ja teiste pensionäridest represseeritute aadressi? Eelmiste valimiste ajal sain temalt samuti nimeliselt adresseeritud kirja, kaks aastat tagasi vahetasin elukohta ja ”vaese” spordisõbra läkitus tuli minu praegusel aadressil, mida ei tea isegi paljud mu sõbrad!

Aga mis siin imestada, eelmistel valimistel läks tolleaegne Res Publica esimees Juhan Parts nii hasarti, et saatis vähemalt meie maja kõikidele represseeritutele kaks kirja. Kõik nimeliselt postitatud, ühepäevase vahega. Sisu täpselt sama, kuid üks oli sinise, teine mustaga trükitud.

Nüüd Jüri Jaansoni ”vaesusest”. Pärnu linnavalitsus eraldas talle tänutäheks teenete eest soliidse krundi, kuhu imekiiresti kerkis kahekorruseline kortermaja. Postkastide järgi otsustades on majas vähemalt kuus korterit.

Riik tagastas Jaansonile ta esivanematelt natsionaliseeritud krundi (Vanapargi 1), mille väärtus on kümneid miljoneid. Osa kinnistul asuvatest ruumidest on hea tasu eest renditud firmale Kassetiabi OÜ.

Nii ”vaene” mees ei saa küll kuidagi vaest rahvast parlamendis kaitsta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles