Rüütli ärikeskuse lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munga ärimaja ja Rüütli ärikeskuse kvartal droonilennult.
Munga ärimaja ja Rüütli ärikeskuse kvartal droonilennult. Foto: Ardi Truija

Märtsi teises pooles 20 aastat tagasi sõlmisid Tallinna aktsiaselts TSM ja Pärnu firma AS Rüütli Ärikeskus projektijuhtimislepingu, mille kohaselt TSM hakkas juhtima Rüütli ärikeskuse ehk Munga maja teise etapi ehitust.

Esimese osa ehitus langes muutuste aega, aga suudeti siiski valmis teha. Munga tänav kandis nõukogude ajal Lastepargi nime. Pargi poole jäi Edu toidubaar samanimelise kohvikuga teisel korrusel. See muudeti hiljem kaubandusvalitsuse klubiks. Söögikohta oli samas majas peetud Eesti ajalgi. 1990. aastate esimesel poolel vana hoone lammutati ja ehitati ärikeskus, kus asus Ühispanga kontor (praegu pubi Sweet Rosie), mitu firmat, perekonnaseisuaktide registreerimise büroo ja õnnepalee. Viimasena nimetatud paiknevad nüüd maavalitsuse hoones, kuid rentnike puuduse üle Munga ärimaja kurta ei saa.

20 aastat tagasi otsustati, et Nikolai, Rüütli ja Munga tänava nurgale rajatava Rüütli ärikeskuse ehitus läheb käima 1997. aasta suvel ja maja valmib 1998. aasta esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles