Video ja galerii: Sillakeskuse trepijooksul sündis võimas rajarekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimunud neljanda Sillakeskuse trepijooksu võitis pärnakas Martin Tarkpea ajaga 2.49,38, ületades jooksu senist rekordit üle viie sekundiga.

„Olen tõeline trepijooksu fänn,“ tunnistas teist aastat jutti võitnud Tarkpea finišis. „Vorm on nii hea, et oleks võinud 2.30 joosta, aga kukkusin kaks korda ringi algul libedal põrandal ja lõhkusin isegi püksid ära.“

Tarkpea lisas, et ta eesmärk on parandada tänavu oma kõiki rekordeid 1500 meetrist poolmaratonini. Sügisel soovib mees joosta elu esimese maratoni. Järgmise stardi teeb pärnakas järgmisel pühapäeval Rannametsa luitejooksul.

Martin Tarkpea võitis Sillakeskuse trepijooksu rajarekordiga. / Mailiis Ollino/
Martin Tarkpea võitis Sillakeskuse trepijooksu rajarekordiga. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Teisena lõpetas senine rekordiomanik Einar Elbing. Elbingu varasem rekordaeg olid 2.55,0. Täna sai mees kirja 2.56,50. Kolmandaks tuli aerutaja Andreas Baum ajaga 3.11,06.

Parim naine oli Kristi Pajo 3.44,35ga.

Noortest võitsid Kevin Kubiljus ja Ülle Järvoja. Parim veteran oli Sirje Kõresaar.

Lastest võidutsesid Elbe Reiter ja Jüri Jefimov.

Esimest korda kavas olnud teatejooksu võitis nelja tiimi seas kooslus Ühinenud Metsaomanikud, edestades A2K spordiklubi ja Pärnu Kalevi rattakooli.  

Trepijooksul osales täna ligikaudu 60 liikumissõpra, neist üle kahe kolmandiku lapsed. Sellega püstitati osavõturekord.

Ürituse peakorraldaja Kaupo Koplus märkis, et on osalejate hulgaga väga rahul, sest varem on jooksjate arv jäänud alati alla 50. „Noori oli hästi palju,“ kiitis Koplus. „Täiskasvanuid võiks muidugi rohkem olla, aga võib-olla nad pelgavad vigastusi.“

Trepijooksul joosti põhidistantsil kaks korda Sillakeskuse kaheksandale korrusele ja uuesti alla. Lapsed jooksid korra neljandale korrusele ja alla. Teatejooksu võistkonda kuulus kolm liiget, kellest kõik pidid korra jooksma keskuse kaheksandale korrusele ja alla.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles