Malevajuht kavandab õpilaste töösuve

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa õpilasmaleva juht Mati Sutt jätkab tänavugi suvel Pärnumaal õpilasmaleva vedamist ja tema juures on end töösooviga kirja pannud juba üle 100 noore.

“Aprillis selgub täpsemalt, kui mitu rühma tegevust alustab,” lausus Sutt. Tema jutu järgi haaratakse tänavu Pärnumaal malevatöösse lapsi ja noori vähem kui mullu – ligemale 1200. “Koolisüsteemis on laste arv üldse vähenenud. Samal ajal võib täheldada ettevõtjate huvi kasvu,” kõneles ta. Juba helistatakse Sutile ja otsitakse suveks tööd, nimekirjas on praegu 117 last-noort.

Suti sõnutsi on pisut muutunud töölesoovijate registreerimise süsteem. Nimelt on maleva korraldajad kokku puutunud probleemiga, et hoolitsevad emad-isad-vanaemad panevad lapse malevasse kirja, aga kui antakse teada tööaeg ja -koht, ei saa laps tulla laagrite ja ekskursioonide tõttu või muudel põhjustel. Tänavu pannakse registreerimisel rõhku tööd otsivate noorte enda aktiivsusele.

13–14aastased malevlased töötavad kuni neli tundi, 15–16aastased viis ja 17aastased kuus tundi, tunnitasu on vähemalt 27 krooni.

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel selleks aastaks õpilasmalevate korraldamise ja arendamise toetamiseks ligi 100 000 eurot. Toetus jagatakse projektikonkursi raames malevate korraldajate vahel vastavalt taotlustele.

Mullu toetas riik õpilasmalevate korraldajaid 1,7 miljoni krooniga ja nii sai riigi toetatud malevarühmades suvel tööd 5100 koolinoort.

Õpilasmalevas võivad osaleda noored vanuses 13–26 aastat. Peale kasuliku töökogemuse omandavad nad malevavahetusele eelneval koolitusel teadmisi, kuidas tööturule siseneda ja tööseadusandluses orienteeruda.

Koondprojekti “Õpilasmalevad 2011” koordineerib Eesti noorsootöö keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles