Põnevate aegade ootuses Kangert: asjad on ülesmäge läinud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Jalgrattur Tanel Kangerti meeskonna Astana plaan aasta esimeseks suurtuuriks Giro d’Italiaks läks vett vedama. Tiimi praeguse suurima staari ja liidri Fabio Aru põlvevigastus osutus piisavalt tõsiseks, et kauaoodatud kodutuurile teda ei lasta. Tavalisest suuremad võimalused tekivad seega ilmselt ka töömesilasel Kangertil.

Michele Scarponi, Leon Luis Sanchez, Jakob Fuglsang – just neid nimesid toob Astana uue võimaliku liidrina välja rahvusvaheline meedia. Kui Kangert saavutab mai alguseks hea vormi, siis võib nimekirja lisada ka tema.

Mida Astana bossid otsustavad, ei teadnud eestlane eilse seisuga ka ise. Pilt saab selgemaks ilmselt paari päeva jooksul, mitte varem.

Kõige tähtsam on Kangerti jaoks tervis ja võrreldes märtsi keskpaigaga on seis paremaks läinud. Siis otsustas Astana isegi Kangerti võistlusgraafikut muuta, sest ratturi verenäitajad olid korrast ära.

«Asjad on ülesmäge läinud. Olen saanud kaks ja pool nädalat teha kõike nii, nagu olen tahtnud. Eestis olles võtsin antibiootikumikuuri ajal kergemalt ja mahud olid täpselt sellised, nagu ilmad lubasid. Ravi ajal üle ei pingutanud,» raporteeris Kangert Hispaaniast Sierra Nevada mägedest, kuhu ta jõudis aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles