Tarzani moodi koputamine peletab hirmu ja ebakindluse

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreet Rosin-Pindmaa.
Kreet Rosin-Pindmaa. Foto: Urmas Luik

Koputamisravija Kreet Rosin-Pindmaa kinnitab, et lootusetuid olukordi pole olemas. Tõepoolest, terapeut on aidanud inimestel üle saada nii putuka-, lennu- kui esinemishirmust. Tema käest on abi saanud elukutselised muusikud ja lauljad. Teiste hulgas suurettevõtte juht, kes ei julgenud oma alluvatele kõnet pidada.

Koputamisteraapia tehnikaid on mitu, Kreet õpetab neist EFTd – emotsioonide vabastamise tehnikat. Teraapia käigus koputatakse sõrmedega eri kehapunkte, et luua muutus inimese energiasüsteemis. Koputamisteraapia puhul kasutatakse neidsamu akupunktuuripunkte, mis on kasutusel Hiina meditsiinis. “Nõelu võivad panna ainult arstid,” selgitab naine, kui uurin, mis vahe on nõelravil ja koputamisteraapial.

Koputamine peaks Kreeda sõnutsi olema pigem õrn. “Verevalumeid pole mõtet endale tekitada,” manitseb terapeut. Koputatakse keskmise ja nimetissõrmega tähtsamaid meridiaanipunkte näol, sõrmedel, rangluu all ja kaenla all. Mõne inimese puhul piisab viiest minutist, mõne puhul läheb veidi kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles