Paadunud Pärnu kurjategija pussitas jõhkralt ja läks vangi (2)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kriminaalkorras korduvalt karistatud 23aastane Aleksanders Krasnovs mõisteti vangi, kuna ta tekitas pussitamisega ohvrile eluohtlikud vigastused.

Krasnovs on varem kohtu ette astunud neljal korral. Noormees on näiteks viimase nelja aasta jooksul peksnud kainestusmajas kaks korda politseinikut ning korra läks ta kallale turvamehele. Samuti on ta süüdimatult korduvalt poest alkoholi varastanud või purjus peaga autorooli istunud.

Kuid 2016. aasta oktoobri hilisõhtul pani ta toime seni kõige jõhkrama kuriteo. Ta pussitas tüli käigus Pärnus ühe elumaja hoovis ohvrit kolm korda, neist kahel korral kõhtu ja korra õlga. Pärnu maakohus märkis, et üks torkehaavadest oli väga sügav ja eluohtlik.

Seega esitas prokuratuur Krasnovsile süüdistuse eluohtlike vigastuste tekitamise eest.

Kohtus lahendati asi kiirmenetluses, mis tähendab, et esialgu mõistetud viis aastat vanglakaristust vähenes kolmandiku võrra kolmele aastale ja neljale kuule.

Samas oli Krasnovsil eelmainitud kuritegude tõttu kandmisel tingimisi karistus 11 kuud ja 27 päeva, mis karistusele juurde lisati: kokku peab mees vangis istuma neli aastat, kolm kuud ja 27 päeva. Lisaks peab mees tasuma õigusabi- ja menetluskulud 2090 eurot.

Kohtuotsus jõustus kolmapäeval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles