Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

David Perrin, „Kust valutab? Maaloomaarsti järgmised juhtumused“

Kanada loomaarsti ja kirjaniku järjekordne raamat maaloomatohtri juhtumustest. Õnneliku lõpuga juhtumuste sekka eksib trööstituidki, mis panevad proovile nii loomaomanike kui tohtri hingejõu.

Selles raamatus on Perrin isiklikum, avades ukse oma hinge salasoppidesse, kus pesitsevad armastus ja kaotusvalu. Igavikuliste küsimuste vaagimise taustalt ei lahku aga hetkekski jantlik argipäev.

Eesti Raamat.



Karin Thunberg, „Kunagi ma räägin oma emast“

„Igal perekonnal on oma saladus. Midagi, mida varjame, millest ei tohi kõnelda. Just sellepärast võtab selline saladus tähtsa koha meie elus, ka siis, kui me üksikasju ei tea või ei mäleta. Praegu avan ukse sellesse, mida ema varjas. Et mõistaksin paremini ennast, pean kõigepealt mõistma paremini ema,” kirjutab autor.

Esmapilgul on raamatus tegu ühe inimese ülestunnistusega sellest, kuidas saada hakkama peresaladusega, kõnealusel juhul rämpsukogujast pereliikmega. Süvavaatlusel aga kerkib esile hulk viiteid tänapäeva teemadele, nagu isikuvabadus, peresisesed rollimudelid, tarbimishullus.

Atelje Guernica.



Bill Mason, Lee Gruenfeld, „Meisterklassi juveelivarga ülestunnistused“

Raamatu on kirjutanud kirjanik Lee Gruenfeld koos endise juveelivarga Bill Masoniga. Mason oli USAs üks suuremaid juveelivargaid, kes varastas kuulsustelt üle 35 miljoni dollari väärtuses ehteid. Raamat toob lugejani põneva kriminaalse elu detailid ja tõestisündinud lood.

Helios.



Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen, „Saksa Simplicissimusse seiklused“

Juba kirjaniku eluajal mitme trükini jõudnud teose menu on jätkunud sajandeid. Grimmelshauseni (1621–1676) romaan ilmus 1668. aastal ja on üks väheseid teoseid Saksa barokk-kirjandusest, mis on jäänud huviga loetavaks tänapäevani. Selle peategelane on lihtsameelne „mees metsast“, kes teeb läbi elu kirevad tõusud ja langused, et lõpuks pärast pettumusi erakuks hakata. Taustaks on Saksamaal toimunud koletu Kolmekümneaastane sõda, kus autor noore mehena ise osales.

Pegasus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles