Lihula lilled õitsevad teki peal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Presidendipaari vastuvõtu piltidelt jäävad silma lilltikandis vaibad, mille muster on ilmselt ajendatud Lihula lilltikandist. Lihula tunnus ongi lilltikand, millele linn pühendab seitsmendat suve festivali ja mida uurivad sellele keskendunud seltsi liikmed.

Lilltikandifestivali korraldab MTÜ Lihula Lilltikandi Selts, kuhu teiste seas kuulub Varbla kooli õpetaja Urve Selberg, kes pärnumaalasena märkas kümmekond aastat tagasi Lihula rahvaülikooli kuulutust ja läks huvist ajendatuna vaatama, mis mõisas toimub. Andis sõrme ja nüüd on käsigi läinud, kuigi alguses teadis ta enda sõnutsi vaid seda, et Lihula lilltikand on imekaunis.

“Panin end tikkimise kursustele kirja. Lektorid olid huvitavad, jäi meelde, et Lihula tikand on vanem kui Muhu oma, sest Muhu tüdrukud käisid mandril taludes tööl ja tegid siingi käsitööd,” põikab Selberg jutuga olnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles