Õpilaste teaduslik ühing teeb Pärnu konverentsi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Hansagümnaasiumis toimub 15.-16. aprillini õpilaste teadusliku ühingu 7. aastakonverents.

15. aprillil on kavas õpilaste teadustööde konkursi osavõtjate tänamine ja parimate premeerimine. Järgneval plenaarsessioonil saab näha ja kuulata Pärnus tegutsevaid teadlasi. Sõna saavad selle aasta tublimad õpilaste teadustööde võistlusel osalenud.

Õhtu veedetakse Pärnu uue kunsti muuseumis, kus saab õppida Kihnu tantsu, vaadata dokumentaalfilmiprogrammi ja tutvuda muuseumi väljapanekutega.

16. aprillil toimuvad paralleelsessioonid naturalia, realia, humaniora ja socialia teemal. Hiljem tehakse retki Pärnu ja selle lähiümbruse teadusmaastikule.

Õpilaste teadustööde riiklikule konkursile laekus sel aastal rekordiliselt 105 tööd kogu Eestist. Kõige rohkem (37) töid esitati naturalia valdkonnas, õpilased uurisid näiteks Sõrves talvituvaid merikotkaid, teatud hulkharjasussi arvukust Pärnu lahe piirkonnas ja geenimutatsioone.

Konkursikomisjon valis 22. märtsil välja 20 õpilast, kes osalevad 30. märtsil Tartus teises konkursivoorus, selle põhjal valitakse välja tänavused parimad õpilastööd.

Täpsem info ja konverentsile registreerimine on Archimedese kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles