Raekojas kõlab klassika

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonora Palu.
Leonora Palu. Foto: PP

Pühapäeval, 3. aprillil kell 14 esitavad flötist Leonora Palu ja pianist Matti Reimann Pärnu Ooperi sarjas “Abonement 007” Pärnu raekojas Johann Sebastian Bachi ja Ludwig van Beethoveni muusikat.
 

Kontserdil kõlavad Bachi teosed on kirjutatud 1720. aastate algul, kui Bach töötas Kötheni printsi Leopoldi õukonnaheliloojana. Hästitempereeritud klaveri esimene vihik aastast 1722 ja selle järg aastast 1744 on kujunenud pianistide igapäevaseks leivaks. Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor Matti Reimann esitab esimese tsükli esimese prelüüdi ja fuuga C-duur.
 
Sooloflöödipartiita a-moll kujutab enesest süiti oma aja populaarsematest tantsudest. Teoses kasutatud varjatud polüfoonia loob mulje jõulisest liikuvusest ja mitmeplaanilisusest täis sarmi ja kõrgbarokset sära.
 
Beethoveni „Pastoraalset” klaverisonaati peetakse helilooja teiste klaverisonaatide seas üheks ilusamaks. 
 
Flötist Leonora Palu mängib orkestrites ja tegutseb solisti ning kammermuusikuna. Üheks olulisemaks õpetajaks peab ta professor Matti Reimanni. Kontseptuaalset muusikateatrit viljeleva Repoo Ensemble
asutajaliikmena on ta esitanud kümneid teoseid ja terviklikke kavu nii klassikalisest kui nüüdismuusikarepertuaarist.
 
Kontserdisarja “Abonement 007” eesmärk on kanda ette Pärnu heliloojate muusikat, anda Pärnu interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid
kontserdikavu, kaasata kõrgel tasemel külalismuusikuid ja viia kontserdiprojekte Pärnust välja. Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles