Riigikohus tegi ettepaneku roolijoodikust kohtunik vabastada

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pokk.
Rein Pokk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kogunenud riigikohtu üldkogu otsustas teha vabariigi presidendile ettepaneku Pärnu maakohtu kohtuniku Rein Poki ametist vabastamiseks omal soovil.

Mullu suvel napsisena autoroolis politseile vahele jäänud ja politsei väärteootsuse kohtus vaidlustanud Pärnu maakohtunik Rein Pokk taotleb riigikohtu üldkogult enda ametist vabastamist.

Riigikohtu esimehe Priit Pikamäe varem antud kommentaari kohaselt ei ole kohtunik Rein Pokk käitunud kohtunikuametile väärikalt.

„Kohtunikul on, nagu igal teisel Eesti kodanikul, kahtlemata õigus kohtulikule kaitsele ning kui on tekkinud kahtlusi süüteo toimepanemises, siis peab kohtulik arutamine andma selguse, kas tegu leidis aset ja on sellisel kujul tõendatud või mitte,” sõnas Pikamäe. „Samas on kohtunikule seatud ka kõrged kõlbelised ootused, mistõttu ei ole kuidagi aktsepteeritav käitumine, mis võib takistada kohtumenetluse läbiviimist. Kohtunik on õigusvaldkonna professionaal ja peab toetama õiglast ning sujuvat õigusemõistmist ka menetlusosalise rollis olles.“

Mullu augustis alkoholi tarbinuna autoroolis politseile vahele jäänud Pärnu maakohtunik Pokk vaidlustas endalt proovi võtmise protseduuri ega ole 31. jaanuarist ilmunud kohtuistungile. Pärnu Postimees kirjutas sellest aprilli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles