Galerii: kunstiprojekt "Olen loov ja rõõmus"

, Pärnu Vanalinna Põhikool direktori asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vanalinna põhikoolis toimus kaunite kunstide nädala raames koostöös Pärnu kunstikooliga kunstiprojekt "Olen loov ja rõõmus", milles osalesid 6.–8. klasside õpilased. Ettevõtmist vedasid ja õpilasi juhendasid Kristel Pajos, Ene Riso, Tiiu Leis ja Kristel Kallau.

Kunstikooli direktor Kristel Kallau: "Olime täna kunstikooliga külas Vanalinna koolis. Andsime noortele kätte värvid ja nii see kõik sündis."

Kaur 8.b klassist: "Mai algas Vanalinna koolis värviliselt,  kui tavaliselt on seintele joonistamine rangelt keelatud, siis Vanalinna koolis seda lubatakse. Kõik see on võimalik tänu peagi lammutamisele minevale kooliosale, kuhu seintele joonistatigi. Oma ideid maalisid õpilased suure õhinaga. Pilte tuli seintele nagu Vändrast saelaudu. Maalingutel kujutati kõiksugu elus ja eluta tegelasi. Nüüdseks on sööklasse viiva koridori seinad rõõmsad ja värvilised ja toovad ka kõige kurvemale kevadetunde põue."

Merit 8. klassist: "Reedel käisid meie koolis kunstikooli õpetajad, kes palusid meil seintele joonistada-kirjutada. Võisime joonistada eri asju. See oli hea vaheldus rasketele tundidele. Kujutati loomi ja teisi olendeid ning kirjutati sügavmõttelisi lauseid. Igal juhul väga põnev ja meeldejääv kogemus."

Sandra 8.b-st: "Mulle meeldis väga reedene karjääriõpetuse tund, kuna sain teha seda, mida kunagi varem pole lubatud: lustiga joonistada koolimaja seintele. Me tohtisime sinna kirjutada või joonistada, mida vaid hing ihkas. See oli hästi lõbus ja jääb kauaks meelde. Ma arvan, et kool võiks veel selliseid koostööprojekte teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles