Õpilasfirma hankis rahvusvahelise äri kogemusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma E-ained.
Õpilasfirma E-ained. Foto: Urmas Luik

Pärnu ühisgümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi ühisfirma E-ained võttis osa Euroopa õpilasfirmade laadast Bratislavas, omandades kõrges rahvusvahelises konkurentsis väärtuslikke kogemusi.

Õpilasfirmat E-ained esindasid laadal Andraš Tšitškan ja Enn Mäeorg, kelle firma on välja töötanud väikese voldiku kahjulike E-ainete kohta ja nõustab inimesi messidel ning oma kodulehekülje kaudu. Tšitškani sõnul pani osavõtt sellisest üritusest teda ümbritsevat vaatama rohkem ettevõtja kui õpilase seisukohast.

Pärnakate kõrval oli Bratislavas Eestist veel Tallinna Saksa gümnaasiumi õpilasfirma Rehvilahendused, mis teeb kasutatud kardirehvidest valgusteid, kelli ja muid tooteid.

Euroopa õpilasfirmade laada näol oli tegemist kõrgetasemelise üritusega, mis toimus piirkonna suurimas ja moodsaimas kaubanduskeskuses. Laada avas Slovakkia peaminister Iveta Radičová.

Laadal osalenud õpilasfirmad olid väga tugevad ning uudseid ideid ja lahendusi pakuti palju. 29. märtsil toimunud Euroopa õpilasfirmade laadal müüsid oma tooteid ja teenuseid kokku 24 riigi 50 õpilasfirmat.

Õpilasfirma on JA-YE Europe'i ettevõtlusõppe programm, mida Eestis koordineerib JA Eesti. Tänavu on Eestis loodud 150 õpilasfirmat 65 koolis.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles