Otsitakse maakondade grillimeistreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa parimad grillijad selguvad teist aastat järjest Toris. Pildil mullu osalenud võistkond Baltic Pack Est.
Pärnumaa parimad grillijad selguvad teist aastat järjest Toris. Pildil mullu osalenud võistkond Baltic Pack Est. Foto: Ants Liigus

Eesti grilliliit kutsub kõiki huvilisi registreeruma maakondlikele grillimise meistrivõistlustele, mis Pärnumaal leiavad aset 4. juunil Tori vallamaja aasal.

Maakonnavõistluste korraldaja Auris Rätsepa kinnitusel osaleb neil meistrivõistlustel hooaja jooksul kuni 300 võistkonda ja üle 3000 grillihuvilise inimese.

Rätsepa sõnade järgi on maakondlikele grillimisvõistlustele osalema oodatud kõik, kes tunnevad huvi toiduvalmistamise vastu ja soovivad oma oskusi võrrelda.

“Tegu ei ole profikokkade, vaid rahvavõistlusega, mille eesmärk on tuua inimeste teadmised toiduvalmistamisest päevavalgele ja neid kogu rahvaga jagada,” seletas Rätsep. “Nii saab võistlustelt huvitavaid omaloodud grilliretsepte ja näpunäiteid grilliaparaatide valmistamiseks, neid jagatakse avalikkusega pärast iga võistlust Eesti Grilliportaalis.”

Maakonniti võisteldakse kolmes voorus. Mullusele Rakvere maitsestamata searibi grillimisele ja fantaasiavoorule on tänavu lisandunud Talleggi linnulihavoor, mille käigus küpsetatakse Talleggi maitsestamata kanarinnafileed. Võistlustöid hindavad Eesti grilliliidu kohtunikud. Fantaasiavoorus parima esitluse teinud võistkond pälvib eriauhinna.

Võistluspäeval esinevad artistid nii kuulamiseks kui tantsuks, toimuvad toiduteemalised publikumängud ja rahvakoolitusprogramm “Eesti rahwa grillikool”.

Sarja esimene võistlus on „Järvamaa meistrivõistlused grillimises – Grillfest“ koostöös Järva-Jaani vallavalitsusega laupäeval, 30. aprillil Järva-Jaani keskväljakul. Pärnumaal Toris grillitakse juuni esimesel laupäeval. Eestile tehakse tiir peale kolme ja poole kuuga.

Maakondade grillimeistrite väljaselgitamise vahepeal, 11. juunil korraldatakse Türi rannas ja lauluväljakul Eesti meistrivõistluste finaal. Seal kohtuvad omavahel selleks ajaks oma maakonnas esimeseks tulnud meeskonnad.

Et Viljandi-, Hiiu-, Saare-, Võru- ja Põlvamaa võistlused on pärast 11. juunit, osalevad nende võitjad üleriigilises finaalis 2012. aastal.

Eesti grilliliidu korralduspartnerid on omavalitsused, mille kaaskorraldusel ja territooriumil maakondlik mõõduvõtt toimub. Võistlustel osalemine on tasuta, niisamuti grillijate oskuste pealtvaatamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles