Sindi lõng seilab luksuslaevadel

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki AS Danspini kasvuplaan näib utoopiline, väitis ettevõtte tegevdirektor Dennis Ulrik Kristensen, et eesmärk on elluviidav.
Ehkki AS Danspini kasvuplaan näib utoopiline, väitis ettevõtte tegevdirektor Dennis Ulrik Kristensen, et eesmärk on elluviidav. Foto: Urmas Luik

Sindis Pärnu jõe kaldal lõnga värviv aktsiaselts Danspin on sõlminud nelja Taani vaibavabrikuga lepingu, mille kohaselt tuleb ettevõttel toota maailma suurimate ristluslaevade vaipade valmistamiseks üle 1000 tonni lõnga. Sellega on Sindi tehas plaani võtnud lausa ulmelisena näiva suurenemise.

Dansk Wiltoni, Hammeri, Dan-Floori ja Ege Tæpperi vaibatehas tellisid Sindi lõngavärvimisvabrikust maailma ühe suurema ristlusettevõtte Royal Caribbean Cruises Ltd. kolmele laevale vaipade valmistamiseks lõnga juba mullu ja tunamullu. Tänavu on töös kahe laeva põrandakatte lõng, viimased koormad saadetakse Sindist teele peagi.

Sindi lõngavabriku tegevdirektori Dennis Ulrik Kristenseni ütlust mööda kasvatasid need viis tellimust ettevõtte käivet kolme aasta jooksul kuue miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles