Orienteerumismäng kontrollis vene keele oskust

, Pärnu linna vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolide 6.–9. klasside võistkonnad osalesid Pärnu kesklinnas orienteerumismängul. Foto on illustreeriv.
Pärnu koolide 6.–9. klasside võistkonnad osalesid Pärnu kesklinnas orienteerumismängul. Foto on illustreeriv. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Eile kogunesid kõigi Pärnu koolide 6.–9. klasside võistkonnad orienteerumismängule. Ilm oli parajalt soe ja vihmgi lõppes ürituse alguseks.

Mäng hakkas pihta Sütevaka humanitaargümnaasiumi saalist. Pärast austuse avaldamist kahele õpetajale, kes meie seast lahkunud, andis aineühenduse juht kätte juhised, kuhu ja kuidas liikuda, mida kontrollpunktides teha, ja võistkonnad asusid teele.

Iga tiim sai kaardi, millel väikeste piltidega märgitud kaheksa kontrollpunkti. Tundnud koha ära, suunduti sinna lahendama venekeelseid ülesandeid ja sealt edasi järgmisse paika.

Võistlusest võttis osa 16 meeskonda. Kuna mäng ei olnud aja peale, liikusid kõik mõistlikus tempos ja tagasi saali jõuti poolteise tunni pärast. Saalis tuli täita veel üks ülesanne: iseloomustada iseennast vene keeles.

Igale tiimile jätkus nii näksi kui ka morssi. Peale selle jagati kompvekke tubli osalemise eest.

Õpilastele tundus mäng jõukohane ja meeldiv.

Mängu panid kokku ja korraldasid Žanna Põldsam ja Zenta Pärg humanitaargümnaasiumist, Viive Korb Koidula gümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles