Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

“Funktsionalistlik maja: Eramu ja väike kortermaja”

Sarjas „Vana maja korda!“ on ilmunud renoveerimisjuhis neile, kel õnn elada funkelamus. 1930ndail majanduslikult järjele saanud Eestis kerkis „uue arhitektuuriga“ elamuid Tallinna, Nõmmele, Tartusse, Pärnusse. Et modernistliku arhitektuuri pealinn on Pärnu oma kaunite funkvilladega, kulub juhend kunstitajuga majaomanikele marjaks ära.

Tallinna kultuuriväärtuste amet.



Eerik-Niiles Kross, Kaur Kender, “Üksikud head mehed”

Et üks seni varjatult tegutsenud luuraja parlamendivalimistel kandideerida otsustab, tähendab suurt huvi ja tähelepanu enda isiku suhtes. Eerik-Niiles Krossil on, mida oma elust pajatada. Aga Kross pole sõnade-, vaid tegudemees ja piirdub paari EÜSis peetud kõne avaldamisega. Ta lubab rääkida Suurbritannia suursaadikul Nigel Haywoodil ja avab end Kaur Kenderi mälestuste kaudu.

Kirjastus Eerik-Niiles Kross, Kaur Kender.



Helen Eelrand, “Mida te kogu aeg lõkerdate?: 100 põhjust, miks armuda Andaluusiasse”

Mis sunnib Pärnu tüdrukut, kellest on saanud aja- ja niisama kirjanik, koos abikaasa ja kahe lapsega kolima kodusest Eestist tundmatusse Hispaaniasse? Selgub, et põhjusi on rohkem kui küll. Peamine neist, et andaluuslastele on arusaamatu ja võimatu kõige kahtlustamine, põlastamine ja vihkamine. Naeruturtsatusi kutsub see raamat esile pea igal leheküljel.

Randvelt Kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles