Selgusid Pärnumaa parimad peastarvutajad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubli peastarvutaja Kätlin Kits Paikuse põhikoolist.
Tubli peastarvutaja Kätlin Kits Paikuse põhikoolist. Foto: Erakogu

Eile ragistasid Paikuse põhikoolis ajusid Pärnumaa ja linna kolme eelvooru parimad peastarvutajad ehk pranglijad.

Parimad peastarvutajad on sirgujate kategoorias (1.–3. klass) Kätlin Kits Paikuse põhikoolist, Gregor Kaevats Pärnu ühisgümnaasiumist ja Kristo Saaliste Surju põhikoolist.

Oskajate seas (4.–6. klass) särasid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased Sander Saarpere, Eleonora Vaher ja Ewert Ubaleht.

Neidude arvestuses (7.–12. klass) olid kiireimad Piret Sommer ühisgümnaasiumist ning Karolin Stimmer ja Mai-Liis Pukk Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Noormeestest (7.–12. klass) arvutasid peast kõige paremini Ago Tominga Surju põhikoolist, Taavi Illi Kilingi-Nõmme gümnaasiumist ja Eke Tominga Surju põhikoolist.

Täiskasvanutest võistlesid end parimaks Toomas Talviste, Piret Rõigas ja Reet Juurikas.

Koolide esikolmikusse reastusid Kilingi-Nõmme gümnaasium, Pärnu ühisgümnaasium ja Surju põhikool.

Pranglimisvõistluste Pärnumaa koordinaatori Liina Kivisto jutu järgi on osavõtt võistlustest olnud väga suur. Näiteks selle aasta esimesel etapil osales 1652 võistlejat. Finaali oli kutsutud 90 võistlejat 7 koolist.

Miksikese õpikeskkonna rahvusvaheline internetivõistlus toimub kümnendat hooaega. Maakondlikke eelvõistlusi peeti sel aastal kuuendat korda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles