Jakuuditar vürtsitab hansapäevi hundiuluga

Kairi Janson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UUTAi ehk Olga Olena Podlužnaja kannab hõbeehteid, sest hõbe on Jakuutia rahva püha metall.
UUTAi ehk Olga Olena Podlužnaja kannab hõbeehteid, sest hõbe on Jakuutia rahva püha metall. Foto: Erakogu

Tänavuste Pärnu hansapäevade teema on “Nõiaväega juurte juurde” ja sellega sobivalt sõidab eksootilisim esineja sel suvel kohale Siberist Jakuutiast. Olga Olena Podlužnaja, esinejanimega UUTAi muusika põhiosa moodustavad loodushääled, näiteks oskab ta uluda kui hunt ja matkida linnuhääli.

Parmupillimänguga alustades oli Podlužnaja kuueaastane ja õppis sellal andekate noorte muusikute akadeemias hoopis klaverit. Kuna tegu oli internaatkooliga, kohtus ta vanematega harva. Parmupilli hääl sai omamoodi lohutuseks. “Igatsesin ema armastust ja soojust,” meenutas muusik.

Varsti hakkas Podlužnaja parmupilli heli loodushäältega võrdlema ja leidis, et need on üksteisega väga sarnased. Aias või metsas jalutades üritas ta linnulaulu järele mängida. Kuigi pärast kooli lõpetamist töötas ta mõnda aega pianistina, sai parmupillil musitseerimine peagi tema tööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles