Tanel Leok näitas Pärnus oma võimu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi karussellil tiirlev Tanel Leok võttis Pärnu krossil kõik, mis võtta oli.
MMi karussellil tiirlev Tanel Leok võttis Pärnu krossil kõik, mis võtta oli. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste etapil Pärnu lennuvälja motopargi rajal oli avapäeva kangelane Tanel Leok, kes võttis kõik, mis võtta oli.

Kõige kiiremate tsiklite Monster Energy MX1 klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt maailmameistrivõistluste karussellil tiirlev Tanel Leok Sõmerpalu motoklubist. Teiseks tuli lätlane Toms Macuks ja kolmanda koha sai Gert Krestinov klubist Motoextreme. Esikuuikusse mahtusid veel Andero Lusbo (Kagu MK), venelane Vjacheslav Golovkin ja Erki Kahro (Estonian Express Racing Team).

MX2-klassis pääses favoriit Tanel Leok mõlemas sõidus juba esimeses kurvis liidrikohale, kus püsis lõpuni. Võitjale järgnesid Aigar Leok (Sõmerpalu MK), lõunanaaber Kristers Drevinskis, Kristjan Rätsep (Honda Racing), Meico Vettik (KTM Estonia) ja lätlane Arnolds Snikers.

Noorte 125 ccm masinaklassis võitis etapi Andreas Hiiemägi (Kose AMK), kes oli avasõidus teine, kuid võitis kindlalt viimase. Talle järgnesid esimese sõidu võitnud, kuid teises neljanda kohaga leppima pidanud lätlane Rainers Žuks ja mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Jörgen-Matthias Talviku Pärnu motoklubist.

Esimese võistluspäeva lõpetas traditsiooniline Pärnu Kuninga superfinaal, kuhu pääsesid MX1- ja MX2-klassi kiiremad sõitjad. Taas ei leidunud Tanel Leokile väärilist vastast, kes võitis kindlalt. Teise koha eest heitlesid Macuks ja Krestinov, kuni viimasena mainitu tegi väikese sõiduvea ja lätlane tuiskas taas enne eestlast finišisse.

Teisel päeval pani quadracer`ite eliitklassi mullune Eesti ja Läti meister Kevin Saar Pärnu motoklubist oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Noor pärnakas edestas mõlemas sõidus lähimat jälitajat rohkem kui poole minutiga. Teise auhinna vääriliselt kihutas Euroopa meistrivõistlustel kolmandat kohta hoidev soomlane Jani Tanhuanpää ja kolmas oli Priit Järvloo Sõmerpalu motoklubist. Esikolmikule järgnesid Paikuse klubi mees Kaspar Kangur, võitja klubikaaslane Sten Jupaschevski ja lätlane Ralfs Reinfelds.

Pärnu motoklubi tulevikulootus Joosep Eesmäe teenis Quad 250 klassis teise auhinna. Quadracer`ite hobiklassis oli kiireim Davis Ciršs Lätist, talle järgnesid Kardo Saarmann (Pärnu MK) ja Janno Oja (Tihemetsa MK). Quad 100 arvestuses sai teise koha Tanel Põdra Pärnu motoklubist.

Teisel päeval ainsa sooloklassina rajal mõõtu võtnud MX-hobiklassis teenis kolmanda auhinna kodurajal kihutanud Sander Luik.

Külgvankritel võitsid etapi MMi kogemustega lätlased Maris Rupeiks ja Kaspars Liepins teise koha said Raido Riim ja Maurice Lina Türilt ning kolmandaks tulid lõunanaabrid Didzis Gorbenko ja Arturs Linters.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 15. ja 16. juulil Kiviõli motokeskuses, kus mõni nädal hiljem korraldatakse juba kümnendat korda külgvankrite MM-etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles