Pärnu Openi boolinguturniiri võitis Kert Truus

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlane Kert Truus teenis teist aastat järjest Pärnu Openi võidukarika.
Tallinlane Kert Truus teenis teist aastat järjest Pärnu Openi võidukarika. Foto: Perona Bowling

Perona klubis lõppenud Baltimaade suurimal bowling`uturniiril Pärnu Open võidutses kohalike pöidlahoidjate marulise kaasaelamise saatel teist aastat järjest pealinlane Kert Truus. Tosin päeva kestnud võistlus kulmineerus superfinaaliga, kus 258 punkti visanud eestlane pani oma paremuse 214 silma kogunud soomlase Linus Boströmi vastu kindlalt maksma.

"Truusi saavutus on seda hinnatavam, et seekord oli kohal bowling`u Mekaks peetava Soome eliitseltskonna 20 mängijast koguni 15, Läti ja Leedu parimad ning tugevad sportlased USAst, Venemaalt ja Rootsist," rääkis turniiri peakorraldaja Raivo Tamm. "Väärib märkimist, et tervelt 17 aasta jooksul ei mahtunud ükski eestlane Pärnu Openil pjedestaalile, alles mullu saadud võiduga murdis Truus põhjanaabrite hegemoonia. Sel korral oli poolfinalistide hulgas ehk esinelikus lausa kaks eestlast, peale Truusi Ülari Lees Tartust.

Legendaarne soomlane Pasi Uotila, keda loetakse õigustatult maailma üheks andekamaks mängijaks, pidi Pärnus leppima viienda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles