Jõulumäel on veel hea suusarada

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja.
Suusataja. Foto: Urmas Luik

Kevad on küll täishoo sisse saanud ja hanged sulavad lausa silmaga tajutava kiirusega, ometi ei tasu tõelistel suusasõpradel veel lumelaudu suvekorterisse viia. Hädaga pooleks saab sõita Raeküla metsas (pigem küll metsa kõrval, kus lumi pole nii risune), aga päris head tingimused valitsevad Jõulumäel.

“Käime rajatraktoriga üle päeva üle 4,2 kilomeetri pikkuse kunstlumeringi,” rääkis Jõulumäe tervisespordikeskuse juhataja Enn Tasalain. “Lumepadi on paks ja veel suhteliselt kõva, masina taha jäävad maha ideaalses sõidukorras uisu- ja klassikarada. Kõige järsemad tõusud ja langused oleme sellest kevadisest ringist välja jätnud, seega on rahulik rada.”

Tasalain ütles, et suusarõõmu nautijaid mõni ikka veel Jõulumäele sattub, aga need on nii-öelda tavainimesed, sest pärissuusatajad on hooaja lõpetanud.

Jõulumäe pakubki, kuniks kevad lubab, üksnes radu. Suusalaenutus on kinni, ka tulesid enam õhtuti radadel põlema ei panda, sest päike käib juba kõrgelt ja kestvalt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles