Voltveti õpilased ehitavad Lätis palkmaja

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palkmaja. Pilt on illustratiivne.
Palkmaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse kuus õpilast on Lätis kolmenädalasel palkmaja ehituse praktikal, viie metsamehega koos tegutseb ehitusel neiugi.  
 

Kolme nädala jooksul täiendavad projekti "Praktika Euroopa metsades" raames oma teadmisi ja oskusi palkehituse alal Kristi Krahv, Targo Kalda ja Mait Veldemann metsamajanduse eriala teiselt kursuselt ning Robert Ahli, Maiko Leemann ja Alar Tatolder kolmandalt kursuselt.

Praktika toimub Ergli põllumajanduskoolis ja peale palkehituse saab seal õppida puusepa, hotelliteenindaja ja arboristi erialal.

Praktikaprojekti eesmärk on saada rahvusvahelist praktilist kogemust metsamajanduse erialal. “Õpilased võivad võrrelda oma kutseoskusi teiste riikide õpilastega, laiendada silmaringi ja sõlmida kontakte hilisemaks koostööks, kool saab aga tagasisidet meie õpetuse taseme kohta rahvusvahelises konkurentsis,” selgitas Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Puudersell.

Projekti raames on võimalus sooritada praktika välisriigis Voltveti koolituskeskuse 18 õpilasel. Jaanuaris toimus metsamasinate praktika Lätis Ogre metsatehnikumi vahendusel, plaanis on veel metsakasvatuse praktika Sedu koolituskeskuses Soomes ning metsade kõrvalkasutuse teemaline praktika koostöös ühendusega Europea-Austria.

Välispraktika saab teoks tänu Leonardo da Vinci õpirändeprojektide programmist eraldatud toetusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles