Galerii: muuseumist kujundati lastemaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Pärnu muuseumis Eesti lastemoele ja -disainile pühendatud näitus "Lastemood lööb laineid". 

Külalistele näidatakse fotograafide Marjaana Vaheri, Marilin Leenurme ja Hele-Mai Alamaa pildistatud ning Kirsi Altjõe stiliseeritud pildiseeria "Pärnu, lapsed ja mood", mis on pühendatud Pärnumaale. "Kuna väga palju pilte on tehtud just Pärnus, otsustasime näituse just siin avada," lausus kümme aastat Pärnus elanud Altjõe. Muuseumis eksponeeritavatele fotodele annavad kodumaakonna hõngu taustal paiknevad Sindi kortermaja, Eesti muuseumraudtee Lavassaares ja Kihnu mets.

Väljapanek tutvustab üle 20 kohaliku disaineri loomingut, teiste seas Tiina Talumees, Lilli Jahiloo, LuLukids ja Ukauka. Näitusel esindatud margitooted annavad ülevaate Eestis loodud lastemoest. Galerii ruumides jalutades näevad külalised Ukauka retrohõngulisi ja Dukiboo Estonia rahvusmustritest inspireeritud kleite, laest rippuvaid kiike ja seintele kinnitatud pilvetahvlitele joonistatud paitavaid sõnumeid. 

Eelmisel suvel alustatud projekt on Pärnu muuseumi suur uhkus. Laste ja noorte kultuuri aastast inspireerituna pakub muuseum koguperenäitust. 

Väljapanek jääb avatuks 27. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles