Sindis tähistati rahvusvahelist lasteraamatupäeva

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Sindi linnaraamatukogu tähistas seltsimaja väikeses saalis rahvusvahelist lasteraamatupäeva, kuhu kutsus lapsed, kes aasta jooksul on olnud kõige aktiivsemad lugejad.

Sindi linna veebikülje andmeil on Sindi linnaraamatukogu tähistanud päeva varemgi, kuid sel aastal otsustati ellu kutsuda uus tava ja teoks saigi Sindi esimene lasteraamatupäev. Lapsed vaatasid üheskoos raamatukogutöötajate Ene Michelise ja Rita Raudsepaga multifilmi “Inetu pardipoeg”, tublimatele lugejatele kingiti raamatud. Kõige väiksemad raamatusõbrad said pihku Heljo Männi “Luiskeloo” ja suuremad lapsed Kerli Altmarti loo koolibändi tegemisest “Makaagid ja majad”. Tunnustuse väärilised olid lapsed, kes ise või vanemate abiga olid aasta jooksul raamatukogust lugeda võtnud poolsada või enamgi raamatut. Raamatupäeval valmistasid lapsedki ühe raamatu, mis sai nimeks “Tublide lugejate raamat”, kuhu igaüks sai joonistada ja kirjutada päris oma loo. Sindi esimene lasteraamatupäev lõppes magusalt – raamat-tordi söömisega, millel kaunistuseks olid kirjas read “Raamatut avades avad sa rohkem kui ukse ...”. Sel nädalal tunnustas Sindi linnaraamatukogu väikelinna laste joonistusvõistluse “Minu lemmiktegelane Heljo Männi raamatust” parimaid, nendest töödest on juba 10. märtsist raamatukogu fuajees üleval näitus. Samuti tunnustati lapsi juhendanud õpetajaid ja Sindi gümnaasiumis anti üle raamatukogusõbraliku õpetaja tiitel. Sel aastal pälvis tiitli klassiõpetaja Naima Soosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles