Kevad ühendab moes lihtsuse ja praktilisuse

, Baltika avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Mood ärgitab mehi kevadel kandma erksaid värve nii ameti- kui vabamas riietuses. Hooaja lemmikud on kaherealine ja halliruuduline ülikond, mida ilmestab isikupärane rinnarätt.

Moekatel meestel tasub kappi varuda eri värvi polosärke ja kudumeid ning põneva printmustriga T-särke.

Kevadel on moes lihtne ja vaoshoitud stiil, soosikuteks on kahe nööbi ja saleda joonega ülikond, kaherealine ning teksastiilis ülikond.

Pintsakud on eeskätt kehakuju järgiva lõike, lühema pihaosa, tagant lõhiku ning kitsaste revääridega. Kevadsuviste ülikondade põhivärvidena figureerivad beeþ ja sügavpruun.

Trendikate lemmikuks saab ruuduline kangas. Suvise kollektsiooni põhivärvid on klassikaline valge, hall, liivakarva ja eri tooni sinine. Kangavalikust leiab tumedat teksariiet, lina, puuvilla ja luksuslikku suvist villast kangast.

Triiksärgimoes annavad suvel tooni väikeste korrapäraste ruutude ja geomeetriliste mustritega kangad.

Lipsudel on eelistatud triibulised mustrid, värvidest on lemmikud punase, valge ja sinise kombinatsioonid. Viimase lihvi annavad ülikonnale rinnarätid, elegantsema välimuse loomiseks võiks valida teist värvi kangast lipsu ja rinnaräti.

Vabameelsem soliidsus

Baltman julgustab mehi kombineerima pintsakut vabama joonega pükste-särkidega, kevadsuvel on eriti mugavad polosärgid.

Alanud hooaeg toob ülikonnamoodi heledamad hallid ja beeþid toonid ning peenvillasele lisandub jahe viskoosi ja lina segu.

 Mahedat tooni ülikondi sobib elavdada värviliste särkidega: kevade lemmikud on erkroosa, murtud lilla ja mahe roheline.

Tänu mitmekesisele kangavalikule on ülikonda lihtne vähem nõudlikus stiilis rõivastega kombineerida: kitsa siluetiga tavalisest lühem pintsak passib väga hästi vabaajapükste või teksadega ja ülikonnapüksid näevad head välja ka pelgalt särgi, kudumi või vestiga.

Nüüd eriti soositud T-särgid on ehitud geomeetrilise mustri, teksti- või fotoprindiga.

Meestemoe eduka kombineerimise alus on laitmatult istuvad mugavad püksid, olgu need siis ülikonna- või teksapüksid.

Hooaja lemmikuks on lihtsa tegumoe ja viie taskuga püksid, suvised linased väljapeetud hallid viigipüksid ja õhukesest kangast hallid teksad.

Ülerõivad olgu praktilised ja tänu vetthülgavale töötlusele ilmastikukindlad. Moelemmikud on hall ja beeþ trentðkot, mida võib kanda ilma vööta ja mis püüab pilku stiilse värvilise voodriga.

Vaieldamatult moodsaim ese kollektsioonis on ruudumustriline hall pesapallurijope. Julged mehed võiksid endale suviseks aksessuaariks siduda kaela narmastega salli.

Kevadine koloriit on hele

Kevadmoe soosikuteks Montoni kollektsioonis on rõõmsavärvilised kudumid ja polosärgid, mida sobib kanda nii klassikaliste viigipükste kui teksadega. Kui särk on juba lillemustriline või värvitriibuline, saab sellega kenasti sobitada musta või halli kardigani. Monton pakub samuti isikupäraste trükimustritega T-särke ning ühtviisi trendikat ja praktilist kahtpidi kantavat kilejopet.

Monton soovitab ammutada inspiratsiooni mereteemast: uus must on sel hooajal sinine, lemmikud aga triibuline kudum, casual-pintsak, ruudulised püksid ja hallid teksad. Omanäolisust lisavad sallid ja mütsid.

Kevadine koloriit on hele, pärit justkui kriidikarbist: põhivärvid helehall ja valge, aktsenti annavad helesinine ja roosa. Suvist välimust rõhutavad pestud kangad ja uhutud toonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles