Suurvesi jätkab Soomaal tõusu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsed Soomaale tungivat suurvett ei peljanud ja nosisid mõnuga heina.
Kitsed Soomaale tungivat suurvett ei peljanud ja nosisid mõnuga heina. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Soomaa üleujutusalale jäävatel maanteedel, karjamaadel, taluõuedel ja metsaalustel on selle nädala algul kerkima hakanud suurvesi tõusnud iga päevaga. Soomaa rahvusparki läbiv Kõpu-Jõesuu maantee on Riisa külas ligi 600 meetri ulatuses üle ujutatud. Vee sügavus on 30-40 sentimeetrit ja tõuseb jätkuvalt.

Päeva jooksul paigaldab maanteeamet teele läbisõitu keelavad liiklusmärgid, teatas keskkonnaameti ja riigimetsa majandamise keskuse kevadise suurvee perioodiks avatud hooajaline veebileht.

Soomaa suurvee veebileht palub liiklejatel üleujutatud aladele mitte sõita, sest see lõhub teekatet ja tugev veevool võib sõiduki kanda teetammilt kõrvale.

2010. aasta suurvee kogemus näitab, et ka paremad maastikusõidukid võivad sellistes oludes kannatada saada ja sõiduk tuleb pärast õnnetust niiskuskahju tõttu maha kanda.

KAART Soomaa piirangualadest ja maanteeinfo kohta.

Vaata ka täna hommikul Soomaa turismiettevõtja Aivar Ruukeli videoportaali Youtube laetud videot, millelt on näha veeseis Riisal laupäeva, 9. aprilli hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles