Pärnu jõel on jääst 14kilomeetrine ummistus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti vaatluslend Pärnu ja Reiu jõe kohal 9. aprillil.
Päästeameti vaatluslend Pärnu ja Reiu jõe kohal 9. aprillil. Foto: Päästeamet

Vaatluslennul Pärnu jõe kohal selgus, et alates Pärnu vanast sillast kuni Sindis asuva ummistuseni on kogu vahepealne ala jääga kaetud. Ulatuslikud uputused on Reiu jõe piirkonnaski.

Kui eile oli veel Sindis jõele kuhjunud rüsijaa lähedal vaba vett, siis täna on jõgi jäämassi täis. Ummistunud ala pikkus ulatub hinnanguliselt 14 kilomeetrini. Ummistuse lagunemiseks peab kogu jõe jäämass liikuma hakkama.
 
Suur ala on üle ujutatud Reiu jõe piirkonnas, kuhu jääb Surju vallas asuv Metsaküla, mille juurdepääsuteed on ära lõigatud.
 
Sindi üleujutuse puhul ei ole tegemist tavapärase üleujutusega, mille puhul  ujutatatakse üle need piirkonnad, mis asuvad merevee tasemest madalamal. Jäätrombide puhul tekib üleujutus sellise koha peale, mis võib olla merevee tasapinnast mitu meetrit kõrgemal. Tegemist on olukorraga, mille tekkimist on väga raske prognoosida.
 
Kaitseliit on asunud Sindis üleujutatud piirkonnas inimesi abistama majade kaitsmisel vee eest liivakottidega. Praeguseks on seal üleujutusalale jäävatest majadest lahkunud kolm perekonda.
 
Probleemidest seoses suurveega saab teada anda päästeala infotelefonil 1524. Kui inimeste elu on otseses ohus tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles