Jooksuga Saksamaalt Pärnu (2)

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Esmaspäeva õhtul jõudis Pärnusse sakslane Guido Lange, kelle teekonda kodumaalt siia ei saa tavapäraseks pidada: nimelt läbis mees raja joostes.

Kodust 1. mail lahkunud Lange on nüüdseks jooksnud 1400 kilomeetrit, ent 600 on mehe sõnutsi veel ees. Eesmärgiks seatud 2000 kilomeetrit saab täis Tallinnas, enne mida põikab ta läbi läänerannikult, Saaremaalt ja Narvast.

Ajakirjanikuna töötavat Langet on tiivustanud legendid Baltimaadest ja eelkõige Eestist. “Olen peaaegu kogu Euroopa jalgsi läbi käinud. Eestit iseloomustavad müstilisus ja romantilisus, mida siin järgneva kuu vältel avastan,” rääkis jooksja.

54aastane sakslane leidis, et seesugust retke saab teha vaid elus korra. “See kasvatab tahte- ja vaimujõudu ehk enam kui füüsist,” arvas Lange. Iga päev ligemale 25 kilomeetrit 28kilose järelveetava pagasiga jooksev mees on endale seadnud kõrged eesmärgid, mida sammhaaval taga ajab.

Kuigi Lange teekond on enamjaolt kulgenud takistusteta, meenus talle kurioosne juhtum Vene tollipunktis, mil transpordivahendita meest üle piiri ei lastud ja ta seejärel kohaliku noorpaari auto tagaistmel riiki sisenes. Oma seiklusjutud ja eriskummalised seigad plaanib mees raamatukaante vahele panna.

Teisipäeva pärastlõunal alustas Lange teekonda Lindi külla, kust ta liigub edasi Tõstamaa poole. Baltikumi jooksuretke lõpetab mees 3. augustil Tallinnas, misjärel sõidab üle mere Helsingi linnamaratonile.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles