Sindi kool annab koos Itaalia külalistega kontserdi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi delegatsioon käis möödunud aastal Comeniuse projekti raames Itaalias, nüüd võõrustavad Sindi kooli õpilased itaallasi.
Sindi gümnaasiumi delegatsioon käis möödunud aastal Comeniuse projekti raames Itaalias, nüüd võõrustavad Sindi kooli õpilased itaallasi. Foto: Erakogu

Tänasest kuni 21. aprillini võõrustab Sindi gümnaasium Itaalia õpilasi ja õpetajaid, laupäeval annavad kahe maa õpilased üheskoos sintlastele kontserdi.
 

Itaaliast Larinost saabub Sinti F. D’Ovidio kooli 16 õpilast vanuses 14-16 aastat ja õpetajad. Tegemist on kahe kooli vahelise projektiga „Inimese ja looduse suhe muusikas, kujutavas kunstis ja kirjanduslikes traditsioonides“. Möödunud aasta kevadel oli samalaadne kohtumine Itaalias.

Kohtumine kulmineerub Eesti-Itaalia ühiskontserdiga Sindi gümnaasiumis 16. aprillil algusega kell 17. Sindi gümnaasiumi arendusjuhi Sigrid Jamnese sõnade järgi tutvustab kontserdil kumbki maa oma kultuuri, muusikat ja riiki.

“Projekti on kaasatud meie kooli tublid lauljad ja pillimehed, 13-17aastased noored,” ütles Jamnes ja lisas, et kontserdi kava valmib koostöös Karl Rammi nimelise Sindi muusikakooliga.

Sindi gümnaasium on aastaid teinud projektitööd. Alates 2003. aastast on projektid viinud Sindi gümnaasiumi õpilasi ja õpetajaid Inglismaale, Saksamaale, Põhja-Iirimaale, Itaaliasse, Belgiasse, Portugali, Austriasse, Poolasse, Kreekasse, Türgisse ja Soome.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles