Galerii: Ammendes näeb erilisi juveele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ammende villas avati täna õhtul juveelinäitus “Art noveau lilled”. Tegemist pole mitte tavapäraste uhkete ehete vaid tõeliselt omanäoliste kunstiteostega. Nahkhiired, ahvid, paabulinnud – just need elusolendid on põimunud muude loodusmotiividega segamini imelisteks juugendstiilis käevõrudeks, kaelaeheteks ja sõrmusteks.

Ühe sellise imepärase eseme valmistamine võtab ajaloolise modelleerimise stuudio kunstniku ja ühe omaniku Alloy Kozolovoy sõnutsi aega pool aastat kuni aasta. Ehete tellijateks on keskklassi inimesed, kes on kodus kunstimaailmas ning oskavad hinnata kunstniku tööd ja panust.

Kõigepealt joonistavad kunstnikud ehte kavandi, siis valmistavad vahast mudeli, valivad värvid, kivid ja emailid ning alles siis asutakse tööle metalliga. Ammende villa väljapanekus domineerisid sügavsinised, tumelillad, türkiisinised ja rohelised toonid. Iga ehe on kui väike kunstiteos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles