Rosanna Lints jätkab tele-show finaalis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel esines Rosanna Lints Endlas teiste Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna noorte seas.
Reedel esines Rosanna Lints Endlas teiste Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna noorte seas. Foto: Ardi Truija

TV3 populaarses saates “Eesti otsib superstaari” jõudis stuudiovoorus tosina parima piiga seast finaali noor Pärnu laulja Rosanna Lints.

Rosanna läbis edukalt võistluse kohaliku, teatri- ja tütarlaste stuudiovooru ning astub üles järgmisteski saadetes.

Neidis on 15aastane ja lõpetab sel aastal Paikuse põhikooli. “Superstaari” finaali jõudnutest on ta kõige noorem. Muidugi kestab konkurss veel kuid, et televaatajal jätkuks, mida vaadata, ja pinge oleks üles kruvitud.

Vaikselt ja sihikindlalt

“Juba nelja-aastaselt tahtsin ma lauljaks saada. See oli minu kindel soov,” meenutab Rosanna Lints. Kui tüdruk oli seitsmene, otsustas Vana-Vigalas elav pere kolida Pärnusse. Rosanna ei tea, et nende peres oleks kellelgi laulja soont. Äkki isa? Tema on lapsena laulnud, pakub Rosanna.

Ema viis tütre esmalt Endla Murdi juurde solistiõppesse, ent kohti nappis ja Murd soovitas emal panna tüdruk esmalt oma stuudio lastekoori.

“Olin hästi vaikne tüdruk, aga hästi sihikindel. Keeldusin kategooriliselt koori minemast. Tahtsin soololaulu õppida,” meenutab Rosanna.

Siis leidis ema teise lauluõpetaja: Margrit Kits oli nõus Rosannat õpetama ja on seda teinud viimased kaheksa aastat. Lisaks õpib neiu Pärnu muusikakoolis kitarri- ja klaverimängu, laulab muusikakooli bändis ning näitleb Endla teatri noortestuudios.

Eelmisel aastal oli juba aga Endla Murd see, kes Rosannale koostööd pakkus. Pärnu Kunstide maja lauluõpetajana on Murd aastaid viinud kohalikke noori lauljaid rahvusvahelistele konkurssidele ja jälgib seepärast huviga Pärnumaal toimuvaid lauluvõistlusi.

“Margrit Kits teeb väga head tööd. Nägin Rosanna arengut. Margrit oli ka seda meelt, et andekas tüdruk vajaks uusi väljundeid ning eesmärke,” räägib Murd.

Esimene rahvusvaheline lauluvõistlus oli Rosannal Poolas, järgnesid sõidud Bulgaariasse ja Rumeeniasse. Igal pool tuli ta teisele kohale.

Viimasel konkursil laulis Rosanna 15–20aastaste vanusegrupis ja see hõbemedal on kõige kaalukam.

“Mul oli vaja esikolmikusse pääseda, sest tahtsin õigustada neid kulutusi, mis minu pärast tehti, ja lootusi, mis mulle pandi,” avaldab Rosanna.

Rahva ees laulmise kogemust Rosannal jagub: ta on osalenud lapsest saati igal aastal kohalikul “Sügisulu” võistlusel. Kontserdimajas on suur lava ja Rosanna on pea alati finaaligi pääsenud.

Naljakas on see, et väikse tüdrukuna ta esinemise eel ei pabistanud, küll aga nüüd. Samal ajal on ta püüdnud kuulajaid ja žüriid ikka millegagi laval üllatada, näiteks toonud lavale taustatantsijad ja mõnuga rokkinud.

Endla Murd ütleb, et Rosannale meeldib eri stiile laulda, pealegi on neiu nii musikaalne, et võib ükskõik millise pala võtta ja sellest laulu teha.

Pere on toeks

Kas “Superstaari” võistlusele vara minna ei olnud? “Ma arvasin, et ma ei pääse registreerimagi, sest olen liiga noor,” tõdeb piiga. Sooviavalduse täitmine internetis tundus liiga keeruline ja Rosanna lõi käega, jättes asja katki. Siis teatas ema, et registreeris Rosanna konkursile, ja showbisnis võib alata.

Eelvooru läks Rosanna rahulikul meelel. “Mul oli suva. Pealegi oleks mind teatrivooruga samal ajal oodanud lauluvõistlus Maltal. Teisalt oleks ilmselt mulle ego pihta ikkagi käinud, kui ma poleks edasi pääsenud. Olin aga väga õnnelik, kui edasi sain. Stuudiovoorus laulsin mõne noodi ebakindlalt, aga emotsiooniga,” kinnitab ta. Žüriid ta ei peljanud.

Peale Rosanna osales tänavusel konkursil teisigi õpetaja Murdi käe all lühemat või pikemat aega laulmist harjutanud noori. Kokku oli neid vähemalt seitse. “Ma ei ütle kellelegi, et ära veel mine,” lausub Murd ja tema arvates on tore, kui noored pääsevad ekraanile-meediasse. Ometi pole iga hea laulja superstaari tüüp. Iga isiksus ja laulustiil sellesse teleformaati ei sobi.

Lauluõpetajana teab Murd väga hästi, et kaamera ees võib tubligi laulja nootidega eksida, sest närv ei pea vastu. Seda teavad ka Maarja Ilus, Mihkel Raud ja Rein Rannap. Kohtunikel tuleb ära tunda noore potentsiaal.

Murdi õpilane Merilyn Ollep lohutusvoorust finaali ei pääsenud. “Rosannal ja Merilynil on ambitsioonikust ja tahtejõudu ning nad ei lase ennast sellest melust liigselt segada,” lisab Murd lõpetuseks.



Endla Murd, lauluõpetaja:

“Rosannale meeldib eri stiile laulda, pealegi on neiu nii musikaalne, et võib ükskõik millise pala võtta ja sellest laulu teha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles