Galerii ja video: Kadri Simson hüppas lennukist alla (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lennuväljal toimub langevarjurite treeninglaager Parasummer 2017, mille raames tegi tandemhüppe majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Simsoni jutu järgi pakkusid Parasummeri korraldajad talle nelja kilomeetri kõrguselt tehtavat ja veidi alla minutise vabalangemisega õhulendu telefonitsi. Kuna minister viibib sel ajal nagunii Pärnus, otsustas ta järele proovida.

"Tore on vahel teha midagi, mida mitte kunagi varem pole elus teinud. Langevarjuhüppe peale olen tegelikult varemgi mõelnud," ütles Simson.

Ärevust Simson hüppe eel ei tunndnud. "Hüpe peaks toimuma 4000 meetri kõrguselt. Mulle öeldi, et vabalangemine kestab alla minuti ja järgneb mõni minut varjuga liuglemist. Erilist ärevust mul eesootava hüppe pärast pole," seletas ta enne elu esimest hüpet.

Pärast maandumist oli Simson silmnähtavalt rõõmus. Korraldajad jagasid majandusministrile esimese hüppe puhul diplomigi.

Ministri sõnutsi tundus 50 sekundit vabalangemist uskumatult lühike aeg.

Vaadake galeriid ja videot Simsoni langevarjuhüppest!

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles