Poisid laulsid vägevasti

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert Pull.
Egert Pull. Foto: PP

Eesti meestelaulu seltsi korraldusel toimus laupäeval Viljandi pärimusmuusika aidas VII üle-eestiline poiste-solistide lauluvõistluse finaal, kus võidutsesid pärnakad.

Enne leidsid aset maakondlikud ja linnade eelvoorud, kus kuues vanusegrupis oli kokku 410 osalejat. Finaali jõudis neist 41 lauljat.

Kuni 16aastaste noormeeste vanusegrupis tuli esikohale Egert Aviste, juhendaja Toomas Voll, ja kuni 20aastastest noormeestest Egert Pull (pildil), keda juhendab Anne Uusna. Peale eelmainitute saavutas 10-11aastaste seas Tauno Tamm teise koha. Temagi juhendaja on Toomas Voll.

Hendrik Talviku tuli vanuserühmas 12. eluaastast kuni häälemurdeni kolmandaks, tema õpetaja on Kadri Keskküla.

Toomas Volli sõnade kohaselt oli Pärnu võistluse kõige produktiivsem piirkond. “Pärnu lapsi oli finaalis teisigi. Meie poisid ja noormehed mõjusid väga veenvalt ja musikaalselt. Ilusat häälematerjali kõlas palju, aga pärnakate puhul võlus lavaline sarm ja esinemisvabadus,” rääkis Voll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles