Linlane pahandab: miljonivaade merele peideti prügikonteinerite taha (2)

Astrid Hindriks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade merele peideti Papiniidu tänaval prügikonteinerite taha.
Vaade merele peideti Papiniidu tänaval prügikonteinerite taha. Foto: Astrid Hindriks

Arutades 08.03.2017 volikogu ühenduste ümarlaua peateemat "Pärnu roheruum", rääkisime muu hulgas linna avalikus ruumis vaadete tekitamisest ja säilitamisest. Pärnus avaneb kõige kaunim vaade merele Papiniidu tänavalt. Miljonivaade avaneb juba Papiniidu sillalt maha sõites.

Nüüd on vaade risustatud kolme jäätmekonteineriga, mis on paigutatud muruplatsile peaaegu vaate keskele. Need paigaldati 15. märtsil ja on kõrgemad kui väikeautod. Saatsin samal päeval linnaaednikule teate, juhuks kui see on kellegi omalooming ja linn saab ettekirjutuse teha, enne kui tünnid täituma hakkavad. Et vastust ei tulnud, saatsin 23. märtsil abilinnapea Rainer Aavikule märgukirja, kus tegin ettepaneku nihutada prügitünnid praegusest asukohast kesklinna suunas. Piisaks mõnekümnest sammust jäätmetünnide nihutamisest, kui need jääksid kõnniteed ääristavate puude varju. Panin juurde fotod, mis kolmelt eri kauguselt näitavad tünne merevaadet risustamas.

12. aprillil oli taas ümarlaud. Abilinnapea Meelis Kukk oli enne saanud küsimuse, millal prügitünnid nihutatakse kohta, kus need merevaadet ei riku. Ametnikud kinnitasid Kukele, et see on plaanis lähiajal. Selle teabe too meile ka edastas.

Juba algab august. Pärnu kannab ammu suvepealinna tiitlit, aga merevaade Papiniidus on ikka peidetud jäätmetünnide taha. Mis on ametnikule "lähiaeg"? Kes vastutab, et Pärnu roheruum oleks avatud? Kui kaks abilinnapead on huvitatud avatud vaatest merele, siis kus on see sahtel, kuhu ettepanekud ja lahendused on peidetud?

Prügitünnid merevaate ees on leidnud laialdast kasutust, näen seda tühjendamise tempost. Ise kasutan samuti. Mõnikümmend sammu nihutamist linna suunas ei vähenda nende kasutamist. Aga üks mure on nende konteineritega küll. Meil siin Papiniidus on üpris tuuline. Kui tünne tühjendatakse tuulise, eriti tormise ilmaga, läheb suur hulk pakenditaarast lendu. 12. juulil oli kogu lähiümbrus kaetud prügiga, kaasa arvatud muru. Kui elamute ümbruse on majahoidjad korda teinud, siis konteineri ümbrus on siiamaani räpane. Kes vastutab?

Nii seisabki kolm "padakonna" Pärnu linna ilusaima merevaate ees ja ametnikke see ei koti: neli kuud ei ole suudetud prügitünne miljonivaate eest varju liigutada. Kes vastutab?

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles