IN Graafika sukeldub vaikusesse

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekorras 20. trükikunstifestival toob Pärnusse kunstnikke maailma eri paigust: New Yorgist Koreani. Avatakse näitusi mitmes Pärnu paigas ja näha saab performance’eid. Pildil Taje Trossi töö “Ükssarve suguharu”.
Järjekorras 20. trükikunstifestival toob Pärnusse kunstnikke maailma eri paigust: New Yorgist Koreani. Avatakse näitusi mitmes Pärnu paigas ja näha saab performance’eid. Pildil Taje Trossi töö “Ükssarve suguharu”. Foto: Taje Tross

Homme on Pärnu kunstihuvilistel taas põhjust rõõmustada: linna jõuab 20. IN Graafika – festival, mis ürituse eestvedaja Al Paldroki selgitust mööda uurib uusi suundumusi trükikunstimeediumis.

Tänavu pöörab sündmus graafika kõrval erilist tähelepanu tegevuskunstile. Avaetendus toimub linnagaleriis raekojas ja õhtul näeb performance’i-programmi kultuuriklubis Tempel. Paldroki teatel tulevad põnevaimad taidekunstnikud sel aastal New Yorgist, Istanbulist, Viinist, Madridist ja Koreast. Nimekamate kunstnikena tõi Paldrok esile Wild Toruse New Yorgist, Mara Catalani Hispaaniast ja Lal Avgeni Türgist.

“Rongkäigus on eraldi performance’id, aga peate ise olema valmis rongkäigu läbi käima, muidu jääte paljust ilma,” soovitas korraldaja. Päev algab kell 16 ja lõpeb keskööl. Vahepeal tuleb Paldroki jutu järgi olla valmis kõiksugu ootamatusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles