Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Geoff Tibballs, “Sügavad mäluaugud ehk: äkki sa oled selle raamatu juba ostnud?“

Kes meist ei ole helistanud oma mobiiltelefonil, et seda leida, või astunud tuppa ja seejärel püüdnud meelde tuletada, miks sai sinna tuldud? On ju tuttav. See raamat on just teile, keda aeg-ajalt piinavad mäluaugud. Raamatust leiab hulga naljakaid juhtumisi, vaimkaid ütlusi ja anekdoote hajameelsete inimeste kohta.

Olion.



Herbjorg Wassmo, “Sada aastat“

Romaan põhineb autori perekonnalool. Sündmused kulgevad Norras 19. sajandi teisest poolest 20. sajandi keskpaigani. Teose peategelasteks on mitme põlvkonna naised alates esiema Sara Susannest ja lõpetades noorukese Herbjørgiga. Neil kõigil on oma eluvõitlused võidelda ja neid aitab selles vaprus ja tugev tahe. Suure osa romaanist moodustab lugu sellest, kuidas Sara Susanne oli altarimaali ingli modell. See maal asub praegu Lofootide katedraalis. Romaan räägib inimsuhetest, armastuse mitmekesisusest, igatsusest ja oma valikutele kindlaksjäämisest.

Eesti Raamat.



Paulo Lins, „Jumala linn“

Romaan ilmus 1997. aastal ja pälvis kohe lugejate tähelepanu. Nii ulatuslikku ja põhjalikku slummielu kirjeldust ei olnud Brasiilia kirjanduses varem kohatud. Romaan kirjeldab sündmusi, mis leiavad aset 30 aasta jooksul, ja teoses figureerib üle 100 tegelase. Kolme noore mehe elukäigu kaudu kirjeldab autor seda, kuidas linna ääremaale rajatud elamukompleksist, kus tegutsesid pisikurjategijad, sai kividžungli ohtlikem kant.

Eesti Päevaleht.



Joao Lopes Marques, “Minu väga ilus eksiil Eestis“

Lopes Marques on ajakirjanik ja stsenarist, kes on sündinud Lissabonis 1971. aastal ja elab 2004. aastast Eestis. Autor arutleb raamatus Eestile omaste fenomenide üle, nagu kaubanduskeskuste populaarsus, massiemigreerumine Austraaliasse, chihuahua’d naiste käekottides, noorte tööpuudus, lastele pandavad imelikud nimed, küünemaania. Raamat on järg teosele „Minu ilus eksiil Eestis”.

Maaleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles