Kasutatud rehvid – ei või jaa?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Erko Eriste:

Selles pole kahtlustki, et kui raha on, tuleb päris uusi eelistada. Aga mina vist polegi oma igapäevaautole uusi rehve ostnud.

Suveks soovitan kindlasti kasutatuid, ja eelistan neid protekteeritutele, sest need on pehmemad ja tekitavad vähem müra. Talvel on jälle vastupidi, siis on pidamine pehmusest ja mürast olulisem ja ma eelistan protitud rehve.

Kasutatud rehve, mis Saksast toodud, väga pelgama ei pea, sest teed on seal head ja rehve eriti ei lõhu.



Arvo Loorits:

Mina panen kasutatud rehve vaid järelhaagiste alla. Väikebussil või sõiduautol ma neid kasutanud ei ole, sest kardan võimalikke probleeme.

Võid ju muidugi saada väga head kasutatud rehvid – minagi sain romulast neli velge veatute rehvidega ja kasutan neid haagiste all juba mitu aastat, aga kunagi ei tea, mis nende rehvidega enne on juhtunud, kuidas need tasakaalu saab, ja milleks mulle muresid vaja.



Jaan Tuulik:

Talvel võib ja on vägagi mõttekas vanu rehve kasutada. Uute ostmisel tuleb ju see oht, et üks neljast saab kindlasti asfaldiaugus viga, hakkab keset suve küljelt punnitama ja nii on kogu komplekt tuksis. Nii kasutan ma kevadel päris pikalt vanu talvekumme ja siis, kui teed puhtad ning enam-vähem aukudeta, panen uued suvekummid alla.

Talvel võib naelkumme eelistada see, kes elab maal ja sõidab jää ning lumega kaetud teid. Linlane ja suuri maanteid sõitev autoomanik, nagu näiteks mina, peaks eelistama lamelli. Enne talve paneb lamellid alla, sõidab pealmise pehme kihi talvega maha, suveks jääb kõvem kummikiht, sügisel viskab rehvid minema.



Liivi Kaasik:

Mina olen kogu aeg taastatud ehk protekteeritud rehvidega sõitnud, olgu siis tegemist talvenaelte või suverehvidega, sest uute jaoks raha ei jätku. Protekteerimata kasutatuid pole ma alla pannud, aga taastatud rehvidega on mul vedanud, ühegagi pole midagi juhtunud.



Märt Mere:

Oma tööbussile ma kasutatud rehve alla panna ei riski, sama lugu on väikese autoga. Eks ma ole muidugi vanu rehve kunagi kasutanud, aga olen ammu aru saanud, et kõik odavad asjad osutuvad hiljem kallimateks ja kindlam on kohe kallima variandi peale minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles