Volikogu seab lennujaama toetamisele piirid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn kavatseb uuendatavat Pärnu lennujaama esialgu toetada kuni 400 000 euroga aastas, hüvitades lennujaama käigus hoidmiseks vajalike kulude ning lennujaama tuludest ja riigi toetusest tekkiva vahe.

Valitsus otsustas lennujaama renoveerimiseks anda 20 miljonit eurot. Selleks, et lennujaama ülalpidamine riigile liiga kalliks ei muutuks, soovib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sõlmida AS Tallinna Lennujaama ja Pärnu linnaga koostöölepingu.

Lennuväli kuulub aktsiaseltsile Tallinna Lennujaam. Linna arengukava vastu võttes oli volikogu valmis lennujaama kulusid katma pärast 2020. aastat kuni 600 000 euroga aastas. Linnavolikogus arutlusele tuleva eelnõu kohaselt on seda aastateks 2020–2022 vähendatud 400 000 eurole aastas, kusjuures toetuse täpse suuruse otsustab volikogul igal aastal eelarvet kinnitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles