Galerii: koerad lippasid luidetel võidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marleen Metsaoru ja segavereline
Donna Rannametsa koerte luitekrossil.
Marleen Metsaoru ja segavereline Donna Rannametsa koerte luitekrossil. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mida ühist on saluki Takral, malinois Lilil ja whippet Aylal? Vastus on väga lihtne: need on koerad, kes koos kolmekümne liigikaaslasega võtsid eile käppade alla ligi viie kilomeetri pikkuse spordiraja ja osalesid Rannametsa luitejooksu koertekrossil.
 

Pärnumaa koeraspordiklubi Minu Sõber eestvedamisel toimunud võistlusel, kus külg külje kõrval silkasid kääbuspinšer ja Alaska husky, kulus üldvõitjal raja läbimiseks veidi üle 21,5 minuti. Sellise ajaga võinuks uhke olla ka hiljem peetud „pärisvõistlusel“.

Rannametsa luitejooksu ühe korraldaja Vahur Mäe sõnutsi oli koostöö koeraspordi arendajatega igati positiivne ja jooksu korraldajad loodavad, et neljajalgseid näeb jooksuüritusel koos spordisõpradega tulevikuski.

„Luitejooks näitas, et koerad ja inimesed, keda tihti tervisespordirajal vastandatakse, saavad üheskoos väga edukalt ja teineteist ohustamata sportida,“ ütles Mäe.

Rannametsa luitejooks on Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse esimene etapp. Sarja kuuluvad veel Jüri Jaansoni kahe silla jooks ning kahe staadioni jooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles