Sütevaka hoiab väitluses kõrget taset

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka võistkond Renegade sai keskkoolide Eesti meistrivõistlustel väitlemises teise koha.
Sütevaka võistkond Renegade sai keskkoolide Eesti meistrivõistlustel väitlemises teise koha. Foto: Erakogu

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi väitlejad võistkonnast Renegade said keskkoolide Eesti meistrivõistlustel väitlemises teise koha, hästi läks ka ühisgmnaasiumi ja Sütevaka võistkonnal Yhisel Jõul.
 

Sütevaka väitlusõpetaja Siim Ruuli selgituse järgi toimus Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumis seekord keskkoolide Eesti meistrivõistluste kolmas etapp, kus väideldi ettevalmistatud teemal “Immigratsioon on Euroopa Liidule kasulik”. Kuus parimat võistkonda väitlesid seejärel ettevalmistatud teemal "Sõjaline sekkumine siseriiklikesse konfliktidesse on põhjendatud".

Pärnakatest jõudis kuue parema hulka kaks võistkonda: Renegade, kuhu kuuluvad Gerli Paju, Silver Lulla ja Juhan Koppel Sütevakast, ja Yhisel Jõul, kus löövad kaasa Karl Kallas ja Kristin Parts ühisgümnaasiumist ning Helery Maidlas humanitaargümnaasiumist. Võistkonna Yhisel Jõul väitlusõpetaja on Inga Jaagus, Renegadet juhendab Siim Ruul.

Renegade jõudis finaali, kus kaotas Tallinna Inglise kolledži võistkonnale Arroganto. Esikolmikusse mahtus veel Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi võistkond Kolm Tallekest. Võistkonna Yhisel Jõul laeks jäi veerandfinaal ja 5. koht.

Individuaalses arvestuses oli Kristin Parts ühisgümnaasiumist aasta parimate kõnelejate tabelis 7. ning Juhan Koppel ja Deivi Õis Sütevakast jagasid 9.-10. kohta.

Kokku osales keskkoolide Eesti meistrivõistlustel 26 kooli, 50 võistkonda ja 150 väitlejat.

Keskkoolide Eesti meistrivõistlused on jaotatud aasta peale kolme turniiri, mis selgitavad välja kuus parimat võistkonda, kes omavahel play-off turniiril mõõtu võtavad. Aasta lõikes võeti arvesse kõikide väitlusvõistkondade koondtulemus ja nii selgitati parimad koolide lõikeski: Hugo Treffneri gümnaasiumi järel ja Tallinna Inglise kolledži ees jäi Sütevaka ka selles arvestuses teisele kohale.

Pärnust võtsid keskkoolide Eesti meistrivõistlustest osa Koidula, Sütevaka, Hansa- ja ühisgümnaasiumi ning vabakooli noored.

Aasta tähtsaimaks võistluseks valmistuvad nüüd Sütevaka põhikooliealised väitlejad, kes astuvad võistlustulle 7. mail Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles