Liikluskomisjon soovitab jalakäijate ala laiendada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu liikluskomisjon teeb linnavalitsusele ettepaneku suveks parklad hotelli Bristol eest ja Rüütli ärikeskuse kõrvalt kaotada, et ettevõtjad saaksid nende läheduses suvekohvikud avada.

OÜ Alabama soovib Rüütli 40 endise apteegi ette ehitada terrassi, millest osa ulatuks Hommiku ja osa Rüütli tänavale. Hommiku tänaval oleks terrass kolme meetri laiune ja 13,9 meetri pikkune, Rüütli tänaval neli meetrit lai ja 14,5 meetrit pikk.

Liikluskomisjon tegi linnavalitsusele ettepaneku liiklus Hommiku tänaval alates Rüütli 40 majast sulgeda ning lubada sellele osale Hommiku ja Rüütli tänavast üksnes hommikuti kaubaautosid. See tähendaks Bristoli ehk Rüütli 45 eest parkla suveks likvideerimist, et jalakäijate ala saaks suureneda.

Peale Alabama on terrassist rääkinud kunagises Bristoli baaris tegutsev Cocoloco ja Citi kohvik on hädas olnud laudade vahel sõeluvate autodega.

Samuti sooviks välikohviku avada Rüütli 14 tegutsev Iiri kõrts Sweet Rosie. Liikluskomisjoni hinnangul annaks see suvisele Pärnule rohkem juurde kui paarkümmend parkimiskohta, millest osa võiks asuda Nikolai 3 ehk volikogu hoone kõrval.

Praegu võib Nikolai 3 juures parkida üksnes linnavalitsuse loaga. Liikluskomisjoni arvates ei tohiks Pärnu kesklinnas olla piiratud parkimisvõimalustega kohti ei raekoja, maavalitsuse ega prokuratuuri juures.

Rüütli 14 kõrval asusid müüjate telgid mulluste hansapäevade ajal ja koos Lastepargiga moodustasid nad terviku, kus suvekülaline sai jalutada.

Liikluse mõttes kõige keerulisem on restorani Edelweiss soov avada Kuninga 15 ees kõnniteel suvekohvik. See juhtuks pärast Kuninga tänava rekonstrueerimist, Eliisabeti kiriku juurde künnise ehitamist ja jalakäijate suunamist Edelweissi eest teisele poole Kuninga tänavat.

Linnavalitsus tahab Kuninga tänava rekonstrueerida enne jaanipäeva. Edelweissi terrass ehitataks kahe kolmandiku maja pikkuses, õhtuti pikendataks seda ühe laua võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles