Üllar Saaremäe lavastab Endlas Giuseppe Verdi "Attila"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Attila lavastaja on Üllar Saaremäe.
Attila lavastaja on Üllar Saaremäe. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Endla teatri ja "Promfesti" koostöös jõuab sel suvel lavale Giuseppe Verdi "Attila", kus peaosas kuuleb noort valgevenelast Anatoli Siukod.

Üle aasta peetava rahvusvahelise ooperimuusika festivali "Promfest" kesksed sündmused on traditsiooniliselt ühe ooperi välja toomine ja Klaudia Taevi nimeline ooperilauljate konkurss. Kahel sündmusel on ühisosa, sest konkursi võitja saab peaosa järgmisel festivalil etenduvas ooperilavastuses, vahendas "Aktuaalne kaamera".

""Attila" kuulub Giuseppe Verdi varasemasse loominguperioodi ja vägagi keerukate vokaalpartiide tõttu näeb seda laval harva.

Klaudia Taevi nimelise konkursi tunamullune võitja, Valgevene tõusev täht 23aastane bass Anatoli Siuko aga otsustas võidust tuleneva õiguse endale ise roll valida realiseerida just hunnide kuningat Attilat kehastades.

"Attila" muusikaline juht on Erki Pehk, lavastaja Üllar Saaremäe, kunstnik Madis Nurms ja koreograaf Oleg Titov. Kaasa teevad Kaunase riikliku muusikateatri koor ja orkester.

Eestis on "Attila" lavale jõudnud vaid korra, 1976. aastal Estonias, kui nimiosas sai kuulda Teo Maistet ja Mati Palmi. Uuslavastuses kehastab Palm paavst Leo I-st.

Eestis antakse juunis kokku neli etendust Pärnus ja Tallinnas ning seejärel jääb valmis produktsioon Kaunase teatri repertuaari. Ka suurem osa prooviperioodist möödub Kaunases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles