Elisa avab Pärnus 4G testvõrgu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüperaaliga ühendatud 4G modem.
Rüperaaliga ühendatud 4G modem. Foto: Internet

Elisa avab aprilli lõpuks 4G testvõrgud Pärnus ja veel neljas Eesti linnas.

4G testvõrgud hakkavad tööle Pärnu, Tallinna, Viljandi, Haapsalu ja Tartu kesklinnas, teatas ettevõte. Praeguseks on 4G testvõrgud Elisa OYJ sageduslitsentsi alusel kasutusse võetud Tallinna südalinnas ja Kristiine linnaosas, samuti Pärnu kesklinnas.

Elisa võrkude valdkonna juhi Andrus Kaarelsoni sõnul võimaldab neljanda põlvkonna LTE (Long Term Evolution) standardil põhinev võrk klientidele tulevikus pakkuda ülikiiret mobiilset internetti. Uudse tehnoloogiaga 4G võrk tõstab mobiilse andmeside allalaadimiskiirused kuni 100 Mbit/s ja üleslaadimiskiirused kuni 50 Mbit/s.

Sel aastal Elisa kommertsteenust klientidele siiski veel pakkuma ei hakka. „Testvõrkude avamise eesmärk on testida 4G võrku, et olla valmis kommertsteenuse pakkumiseks lähitulevikus sõltuvalt sellest, kui kiiresti odavnevad seadmete hinnad. Praegu on 4G andmeside modemite hind enamiku klientide jaoks liiga kõrge, jäädes suurusjärku 400 eurot, seetõttu on teenus enamikule klientidest kättesaamatu,“ ütles Kaarelson. „4G ülikiire mobiilse interneti teenus muutub taskukohaseks rahvatooteks siis, kui seadmete hind kukub vähemalt neli korda ja jõuab umbes 100 euroni.“ 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles