Sindi kool saadab külalised teele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi kooli itaallastest külalised Pärnus Maarja-Magdaleena gildis.
Sindi kooli itaallastest külalised Pärnus Maarja-Magdaleena gildis. Foto: Erakogu

Homme varahommikul lahkub Sindi gümnaasiumi väisanud Comeniuse partnerkooli delegatsioon Itaaliast, kes on Eestis veetnud sisuka nädala.

Nii said Sindi gümnaasiumi projektijuhi Sigrid Jamnese jutu järgi Itaalia õpilased suurepärase kogemuse Maarja-Magdaleena gildi muusikakambri töötoast, kus õpilased võisid ise pillimeestega koos mängida eesti rahvamuusikat, tutvusid Kihnu muusikaga ja õppisid meie seltskonnatantse – “Kolme paari” ja “Labajalga”.

Nädalasse mahtus koguni kaks kontserti: improviseeritud tutvustav kontsert koolirahvale, mille õpilased ise kokku panid, ja linnarahvale avatud kontsert, mis oli Jamnese ütlust mööda vapustav. “Sõna otseses mõttes ühishingamine tekkis laulmise käigus,” lisas ta.

Külalised käisid Tartus nukumuuseumis, 3D kinos ja kuulasid Viljandi pärimusmuusika aidas spetsiaalselt neile antud rahvamuusikakontserti. Tallinnas tutvusid nad rahvusooperi Estonia köögipoolega ja osalesid tarbekunstimuuseumis “Oma märgi” töötoas.

Sindi gümnaasium võõrustas Itaalia Larino F. D’Ovidio kooli õpilasi ja õpetajaid 14.-21. aprillini kahe kooli vahelise projekti „Inimese ja looduse suhe muusikas, kujutavas kunstis ja kirjanduslikes traditsioonides” raames. Möödunud aasta kevadel oli samalaadne kohtumine Itaalias.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles