Blue Eyed Betty üritab Pärnust välja murda originaalloominguga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blue Eyed Betty Rauno Lee, Lauri Mengel ja Lauri Peeters katsusid õnne TV3 show’s “Eesti talent”.
Blue Eyed Betty Rauno Lee, Lauri Mengel ja Lauri Peeters katsusid õnne TV3 show’s “Eesti talent”. Foto: TV3

Pühapäeval esimest korda toimuval Pärnu päeval näeb Vallikäärus esinemas mitut suvepealinna bändi, kelle seas esineb multifilmitegelase järgi nime saanud Blue Eyed Betty.

Kaksteist aastat tagasi otsustas toona 19aastane Pärnu mees Lauri Peeters hakata omal käel kitarri õppima – selleks, et saaks järele mängida The Beatlesi legendaarset lugu “Yesterday”.

“Kolledžist üks tuttav juhendas natuke, sest üksi on ikka väga raske kitarri õppida. On vaja, et keegi oleks kõrval ja kritiseeriks,” meenutas Peeters.

Lood vajasid väljundit

Muusikahuviline mees hakkas pilli harjutamise kõrvalt tasapisi sahtlisse muusikat kirjutama, kuni sahtel sai tema jutu järgi peaaegu ääreni täis.

“Lugusid oli küll juba nii palju, et oli vaja hakata neid kuidagi realiseerima,” lausus Peeters. “Tahtsin bändi teha, aga no mitte kuidagi ei leidnud kedagi punti.”

Peaaegu aasta tagasi rääkis üks töökaaslane Peetersile, et tema vend Lauri Mengel on hea kitarrist.

Peeters sai kümme aastat noorema kitarristiga kokku, tegi proovi ja avastas, et duo sobib muusikaliselt päris hästi. “Alguses tegime kahekesi akustiliste kitarridega proove ja meievaheline hea keemia oli tunda juba esimeste proovidega. Sobisime hästi,” rääkis Peeters.

Läks veel veidi, kui bändiga liitus bassimees Rauno Lee (21) ja tänavu veel trummar Martin Põder (20). Nii tuligi möödunud aasta juunis esimest korda kokku ansambel Blue Eyed Betty, mis salvestas juulis oma esimese popp-rokksingli “Love Sick”.

Peetersi kinnitusel valiti lugu mullu novembris Raadio 2 saates “Player” nädala demoks.

“Bändi nimi tuli ühest multifilmist, milles oli sinisilmne tüdruk, keda hüüti Blue Eye Bettyks,” selgitas Peeters. “Tundus bändile hea nimi.”

Ansambel areneb iga looga

Nüüdseks on Blue Eyed Betty salvestanud ridamisi singleid ja alles aprilli alguses sai stuudios purki viimane singel “Eilset püüdes”. Kokku on Blue Eyed Betty mängukavas 19 eesti- ja ingliskeelset lugu, millest 16 on originaallooming.

“Hindan väga bände, kes esitavad originaalmuusikat, kaverdamine on minu arust libe tee,” seletas Peeters. “Tahaks jõuda selleni, et esitame ainult oma muusikat. Laulud on meil kahes keeles, sest minu arust kirjutab lugu end ise: kui tuleb eesti keeles, tuleb eesti keeles, kui inglise keeles, siis inglise keeles.”

Kuigi bändi kolm liiget on iseõppinud muusikud ja vaid Põder muusikakooli haridusega, on Blue Eyed Betty Peetersi hinnangul jõudsalt arenenud. “Teised kolm loobivad ideid ja kirjutavad lugusid ning Martin paneb lood õigesti kõlama. Ta mängib tegelikult trummide kõrval bassi ja saksofoni,” iseloomustas bändi liider. “Kindlasti oleme aja jooksul muutunud professionaalsemaks.”

Kõige enam valmistab Peetersile rõõmu, et bändile on tekkinud kaheksakuulise eksisteerimisaja jooksul püsifännid. “Kontsertidel käivad ikka ühed ja samad näod, kuid üritame oma fännibaasi suurendada,” lausus Peeters. “Kahjuks on eesti muusika üsna Tallinna-keskne ja mujalt on raske pildile pääseda. Aga üritame seda mõttemalli muuta. Oleme üritanud leida mänedžeri, aga Pärnus on teda väga raske leida.”

Millal Blue Eyed Betty oma esimese albumi avaldab, ei osanud bändi eestvedaja ennustada. Peale selle, et tuntust on juurde vaja, maksab albumi avaldamine tema teatel ligi 4000 eurot.

“Materjali nagu on, seega võib plaadile mõelda küll,” lisas Peeters. “Laulud on pooleks inglise ja eesti keeles, kuid albumile peaks tegema ilmselt ainult eestikeelsed versioonid.”

Pärnu päeva Vallikääru kontserdil astub tänavu TV3 saates “Eesti talent” esinenud Blue Eyed Betty üles pooletunnise kavaga. Veel kuuleb tasuta kontserdil Pärnu bände Luumen, Wired Man ja Legshaker ning üritusel tantsivad Sütevaka humanitaargümnaasiumi noored.

Kontserdi korraldaja Risto Tamme sõnade järgi valiti kontserdile kolm bändi tänavuselt konkursilt “Bändomaania”, Blue Eyed Betty võeti kontserdikavva, sest bänd kõlas korraldaja teatel väga hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles